Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ πήρε με το σπαθί της την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Βόλφσμπουργκ με το «χρυσό» γκολ του Ανσαριφάλντ στις καθυστερήσεις!

Η «Ένωση» βρέθηκε να χάνει με 1-0, μετά το τέρμα των «λύκων» στο τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και, επικρατώντας με 2-1 σκορ των Γερμανών, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο -εξαιρετικός σήμερα- Σιμόες με έναν «κεραυνό» στο 65′ έφερε το ματς στα ίσα, απαντώντας στο τέρμα, που είχαν σημειώσει οι φιλοξενούμενοι με τον Mεχμέντι, για να έρθει στις καθυστερήσεις η «χρυσή αλλαγή» του Καρέρα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση στην ελληνική ομάδα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ένωση» είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Μάνταλο, ο οποίος νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού από τον Καρέρα, ο οποίος παρέταξε υποδειγματικά την ΑΕΚ, βλέποντας εν τέλει την ομάδα του να αφήνει εκτός νυμφώνος τους «λύκους» και να παίρνει θέση για τους ομίλους του Europa League, όπου θα εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδοσφαίρο μαζί με τον ΠΑΟΚ.

 

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο οι «λύκοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισαν να πιέζουν ψηλά την «Ένωση», έχοντας και την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς.

Στο 8ο λεπτό ο Οτάβιο έκλεψε την μπάλα από τον Γκαρσία και επιχείρησε το σουτ, με τον Τσιντώτα όμως να είναι σε ετοιμότητα, αποκρούοντας την μπάλα.

 

Η ΑΕΚ η οποία είχε πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε στη Βόλφσμπουργκ να βρει ρυθμό.

Πρωτίστως η ομάδα του Καρέρα ήταν επικεντρωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα, έχοντας στόχο όταν θα της δοθούν οι ευκαιρίες να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο 14ο λεπτό η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, με τον Τσιγκρίνσκι να σουτάρει, στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από την εστία του Πέρβαν.

 

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα η «Ένωση» είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς κέρδισε πέναλτι.

Από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Κρίστισιτς ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Σλάγκερ, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση, δείχνοντας παράλληλα την κίτρινη κάρτα στον παίκτη  των «λύκων».

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κάνει το 1-0, καθώς ο Πέρβαν έπεσε στη σωστή γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

 

Η Βόλφσμπουργκ συνέχισε να έχει την κατοχή και αναζητούσε ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσει τον Τσιντώτα.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ιδιαίτερα διαβασμένοι και με τους Σιμόες, Κρίστισιτς και Σάκχοφ να κάνουν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, οι Γερμανοί δεν είχαν γίνει απειλητικοί, καθώς οι βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν αποτελούσαν εύκολη λεία για την οπισθοφυλακή του «δικεφάλου».

Όλα αυτά μέχρι το 45ο λεπτό. Κι αυτό γιατί μία στιγμή αδράνειας των γηπεδούχων ήταν αρκετή για τους «λύκους», ώστε να πάρουν το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπρέκαλο μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έστρωσε στον Μεχμέντι και εκείνος με πλασέ, αφού η μπάλα βρήκε στον Βασιλαντωνόπουλο, νίκησε τον Τσιντώτα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

 

H ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο β’ ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε στο 49′ με ένα σουτ του Σιμόες, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Πέρβαν, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στη συνέχεια πάντως οι «λύκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν κοντά στο 0-2 στο 56′, όταν  ο Μεχμέντι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόες, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

 

Στο 62′ ο Λιβάγια πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μάνταλου, με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν το πολυπόθητο γκολ τρία λεπτά αργότερα από τα πόδια του καλύτερου παίκτη τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ινσούα τροφοδότησε τον Σιμόες, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του εμβρόντητου Πέρβαν, κάνοντας το 1-1 για την «Ένωση» μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

 

Στο 78ο λεπτό σήμανε συναγερμός στα καρέ του Τσιντώτα, ο οποίος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, σε σέντρα του Γκιλαβογκί και προσπάθεια του Βέργκχορστ, αλλά στη συνέχεια της φάσης δόθηκε οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, καθώς νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό ο Τσιντώτας είχε απομακρύνει σωτήρια την μπάλα μετά το φάουλ του Άρνολντ.

 

Εντούτοις ο Ανσαριφάλντ είχε διαφορετική άποψη. Ο Ιρανός επιθετικός, ο οποίος στο 87ο λεπτό μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι πρόλαβε τον Λεκρουά, βγήκε στην αντεπίθεση και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-1, στέλνοντας την ΑΕΚ στους ομίλους και τους Γερμανούς στο… σπίτι τους.

 

Κίτρινες: Ινσούα, Σιμόες, Λιβάγια – Σλάγκερ, Λακρουά

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Πάολο Οτάβιο, Σλάγκερ (60΄ Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Βέγκχορστ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης