Με χαρακτηριστική ευκολία σφράγισε η ΑΕΚ την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση συνέτριψε με 4-0 σκορ τον Παναιτωλικό, στον μεταξύ τους επαναληπτικό, για την προημιτελική φάση που διεξήχθη στο -κεκλεισμένων των θυρών- ΟΑΚΑ, κι έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, πήρε το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 7ο λεπτό από λανθασμένη απομάκρυνση του Κέβιν, ο Νέλσον Ολιβέιρα με μονοκόματο σουτ άνοιξε το σκορ, σφραγίζοντας με γκολ την επιστροφή μετά την απουσία του από τους πέντε τελευταίους αγώνες.

Στο 36΄ ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Κρίστιτσιτς κι αυτός σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 2-0. To τρίτο γκολ σημείωσε στο 78΄ ο Αλμπάνης, μετά από κλέψιμο και ασίστ του Αραούχο, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάρκο Λιβάγια στο 88΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κνετ.

Ετσι, η ΑΕΚ εξασφάλισε την 14η συνεχόμενη πρόκριση σε νοκ άουτ αναμετρήσεις Κυπέλλου με την πρώτη «τεσσάρα» της εποχής Καρέρα, ο οποίος δοκίμασε για πρώτη φορά σχήμα με όλα τα μεγάλα «όπλα» στην ενδεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κίτρινες: Μάνταλος, Αραούχο, Λιβάγια – Κέβιν, Μαλλής

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος (71΄ Σιμάνσκι), Αραούχο (78΄ Οικονόμου), Ολιβέιρα (69΄ Αλμπάνης), Λιβάγια

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν Γκαρσία, Ταιγγάρας, Ταχάρ (72΄ Άλβαρες), Μιμίτο, Φονσέκα, Φυτόπουλος (63΄ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68΄ Μουνιέ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης