Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για την ΑΕΚ. Η CIES Football Observatory (Internation Center for Sports Studies) τοποθέτησε την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στην κορυφή της λίστας των συλλόγων που δέχονται τις λιγότερες τελικές προσπάθειες μέσα από τη μεγάλη περιοχή ανά αγώνα!

Δηλαδή, η περιοχή της ΑΕΚ θυμίζει… ναρκοπέδιο για τους αντιπάλους, όπως μαρτυρά το 3,00 ανά αγώνα που προκύπτει από τη στατιστική έρευνα όλων των επίσημων αγώνων που έδωσε εφέτος η Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η ΑΕΚ σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία αφήνει πίσω της ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως η Πόρτο (3,52), η Μάντσεστερ Σίτι (3,63) και η Γιουβέντους (3,97). Στη δεύτερη θέση συναντά κάποιος τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (3,08). Από ελληνικής πλευράς, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στη 14η θέση με 3,71 τελικές προσπάθειες εντός περιοχής ανά αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη 14η θέση στη λίστα με τις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με την μπάλα στα πόδια. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στο 62,4%, τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται στη 16η θέση με ποσοστό 61,4% κι ενώ στην κορυφή της λίστας είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 69,1%. Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και στη στατιστική κατηγορία «Επίθεση: τελικές προσπάθειες εντός στόχου ανά αγώνα!» φιγουράρει στην 27η θέση με 6,09, ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Άγιαξ με 7,92.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης