Στη συμφωνία δανεισμού του Λούκας Μπογέ από την Τορίνο, υπάρχει «πλαφόν» συμμετοχών που πρέπει να συμπληρώσει ο παίκτης στην ΑΕΚ. Το όριο τέθηκε στις 25 συμμετοχές, τουλάχιστον 45 λεπτών και σε όλες τις διοργανώσεις και το ύψος του προστίμου στις 200.000 ευρώ. Δεδομένου ότι ο Αργεντινός έχει παίξει τουλάχιστον 45 λεπτά σε 14 ματς μέχρι σήμερα, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν πρόκειται να πιάσει το όριο και ότι η Ένωση θα κληθεί να πληρώσει για τον παίκτη που ούτως ή άλλως θα επιστρέψει στην «Γκρανάτα». Όμως, το θέμα δεν ήταν τόσο απλό και το πιθανότερο είναι η ΑΕΚ να μην πληρώσει ούτε… ευρώ.

Κατ΄αρχάς το ποσό μειώνεται ανάλογα με τις συμμετοχές. Εάν, επί παραδείγματι, ολοκληρωνόταν σήμερα η σεζόν, ο Τορίνο θα εισέπραττε κάτι λιγότερο από τα μισά, αφού έχει συμπληρωθεί το 56% της συμφωνίας (14 στα 25). Έως το τέλος της περιόδου η ΑΕΚ θα δώσει άλλα 10 παιχνίδια, ίσως και περισσότερα αν προχωρήσει στο κύπελλο και είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι συμμετοχές του Αργεντινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ίσως να μην χρειαστεί καν να φτάσει το όριο των 25, καθώς η ΑΕΚ έχει ήδη ζητήσει να μειωθεί ο αριθμός, λόγω του τραυματισμού που τον άφησε εκτός δράσης στους πρώτους δύο μήνες της σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολύ προσεκτικά την «ύπουλη» περίπτωσή του (σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών) δεν ρίσκαραν στο ελάχιστο την αποθεραπεία και την υγεία του κι γι΄αυτό έχουν ήδη ενημερώσει την Τορίνο. Οι Ιταλοί από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν θετικά τη στάση της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα και το πιθανότερο είναι να συναινέσουν στο αίτημά της. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, είναι «άχαρο» για έναν σύλλογο που έχει απολέσει τους στόχους του στο πρωτάθλημα, να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή που σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν, ενώ θα μπορούσε να δώσει ευκαιρίες σε άλλους.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν τα έργα στα Σπάτα για τη δημιουργία δύο νέων γηπέδων και κάποιων βοηθητικών εγκαταστάσεων. Την… είσοδο του πρώτου εκσκαφέα απαθανάτισαν γονείς παιδιών των ακαδημιών της ΑΕΚ που βλέπουν να λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια με τη διεύρυνση των τμημάτων υποδομής που περιλαμβάνει τμήματα από Κ9 έως Κ19, οι εγκαταστάσεις των Σπάτων δεν επαρκούσαν πλέον για την ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων. Κάποιες από τις μικρές ομάδες αναγκάζονταν να προπονηθούν ακόμα και σε… τεταρτημόρια του γηπέδου και επικρατούσε «κοσμοσυρροή». Γι΄αυτό, με πρωτοβουλία και άμεση δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη τον Ιούλιο του 2018, αγοράστηκαν 70 στρέμματα ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις. Η σχετική άδεια εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2019 και από χθες οι μπλουλντόζες… έπιασαν δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης