Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που άρχισε για την ΑΕΚ. Οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την επέκταση της συνεργασίας τους με τον «Δικέφαλο».

Αμφότεροι έχουν υπογράψει έως τον Ιούνιο του 2021, κάτι που σημαίνει πως από 1η Ιανουαρίου 2021 είναι ελεύθεροι να ορίσουν την «μοίρα» τους χωρίς το παραμικρό όφελος για την ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η αποστολή της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης είναι διπλή. Πρωτίστως να κρατήσει στο ρόστερ τους δύο ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της, ενόψει της μετακίνησης στο νέο γήπεδο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του δεν κρύβουν την επιθυμία τους να είναι οι Λιβάγια, Ολιβέιρα ανάμεσα στους παίκτες που θα φορούν τη φανέλα της Ένωσης στα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς».

Μάλιστα, όσον αφορά τον Πορτογάλο, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ είχε αναλάβει προσωπικά τη μεταγραφή του από τη Νόριτς το καλοκαίρι του 2019, κάτω από άκρα μυστικότητα και λέγοντας στον κύκλο του: «Με αυτόν τον σέντερ φορ θέλω να μπούμε στην Αγιά Σοφιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα όμως, επειδή στο ποδόσφαιρο και τις επιχειρήσεις συχνά επικρατεί το συμφέρον έναντι του συναισθήματος, η ανανέωση έχει και οικονομική σημασία.

Οι «σειρήνες» από το εξωτερικό είναι πολλές, ο Ολιβέιρα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο της Premier League, ενώ ο Λιβάγια νομοτελειακά κάποια στιγμή θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πρωτάθλημα ανώτερο του ελληνικού, πιο ώριμος από την προηγούμενη εμπειρία του.

Συνεπώς, η ΑΕΚ πρέπει να έχει «δεμένους» τους παίκτες, έτσι ώστε σε περίπτωση που έλθει πρόταση από το εξωτερικό, να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος.

Σε αυτό το επίπεδο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα, αναφορικά με τη ρήτρα 6.500.000 ευρώ (με το 10% να καρπώνεται ο ίδιος ο παίκτης) που υπάρχει στο τρέχον συμβόλαιό του.

Θα εξακολουθήσει να υφίσταται; Θα θεσπιστεί υψηλότερη; Η ουσία είναι πως τόσο ο 29χρονος φορ, όσο και ο 27χρονος Μάρκο Λιβάγια θα διεκδικήσουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο συν τα μπόνους.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της θέλει να τους έχει οπωσδήποτε μαζί της και τη σεζόν 2021/22, δηλαδή για ακόμα δύο χρόνια.

Όσο, όμως, απομακρύνεται η φιλοδοξία τού εξωτερικού (ο Ολιβέιρα θα έχει κλείσει τα 31 τον Αύγουστο του 2022) τόσο πιο υψηλές θα είναι και οι απαιτήσεις των εκπροσώπων τους που θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με τον CEO της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου και τον τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης