Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα η ΑΕΚ ξεπέρασε δύσκολα την αντίσταση του Ατρομήτου με 3-2 σκορ, σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε γκολ και συγκινήσεις, που διεξήχθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ο Πορτογάλος στράικερ σκόραρε δύο φορές και μάλιστα πέτυχε το νικητήριο τέρμα της «Ένωσης» στις καθυστερήσεις, βάζοντας έτσι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του, η οποία με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τους Περιστεριώτες, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό, όταν ο Τσιντώτας απέκρουσε το πέναλτι του Μανούσου (στην παράβαση υπέπεσε ο Οικονόμου), με τον τελευταίο όμως να παίρνει το… ριμπάουντ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Οι γηπεδούχοι παρά τη ψυχρολουσία του 0-1 προσπάθησαν να αντιδράσουν. Αύξησαν την πίεσή τους προς την ομάδα του Αναστασίου και στο 29ο λεπτό είχε τριπλή ευκαιρία για να κάνει το 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο Λιβάγια νικήθηκε από τον Μανδά, στη συνέχεια της φάσης ο Βέρντε έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακολούθως η μπάλα από την κεφαλιά του  Λιβάγια πέρασε άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του ματς δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 62ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μανδά, καταλήγοντας στα δίχτυα της εστίας του.

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Ένωση, η οποία στο 71ο λεπτό έκανε την ολική ανατροπή, με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μανδά, μετά το γύρισμα του Γούτα και προ κενής εστίας έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και στο 89ο λεπτό κατάφεραν να παγώσουν το ΟΑΚΑ, καθώς παραβίασαν την εστία της ΑΕΚ.

Μετά από κεφαλιά-πάσα του Γιακουμάκη ο Ανδρούτσος έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Κι ενώ το παιχνίδι είχε φτάσει στις καθυστερήσεις και ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της Ένωσης ο Ολιβέιρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 90+3′ λύτρωσε την «Ένωση» και έγειρε την πλάστιγγα του ματς προς το μέρος των «κιτρινόμαυρων» (3-2).

Κίτρινες: Μάνταλος – Ταλόχα, Χαρίσης, Ραούλ Μπαένα, Ανδρούτσος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81΄ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67΄ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59΄ Μάνταλος), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ραούλ Μπαένα (48΄ λ.τρ. Στρούγγης), Μανούσος (77΄ Πέτρος Γιακουμάκης), Ενσικουλού (68΄ Ρόσα), Βέλλιος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης