Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την έκπληξη της 19ης αγωνιστικής της Super League, καθώς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα των Ιωαννίνων άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κρίζμαν στο 33’, ενώ στο 87’ σκόραρε ο Λεό. Για την Ένωση δοκάρι είχαν στο 50’ ο Μάνταλος και στο 64’ ο Ολιβέιρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Μετά τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλώς κράτησε με ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Γιούρι Λοντίγκιν που έκανε ντεμπούτο στη νέα του ομάδα, αλλά προηγήθηκε και στο σκορ.

Αφού προειδοποίησε με τον Μπρένερ στο 8΄ (απέκρουσε ο Αθανασιάδης), πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Κρίζμαν στο 33΄. Στην παράβαση υπέπεσε ο Ινσούα που δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή και «βρήκε» το πόδι του Παντελάκη σε μια ακίνδυνη φάση.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστικές διαφοροποιήσεις με τρεις «μαζεμένες» αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ η ΑΕΚ είχε οριζόντιο δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου και έχασε την ευκαιρία να «διαγράψει» πολύ γρήγορα το προβάδισμα του ΠΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπήκε πολύ δυναμικά, αλλά σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Σημείο-κλειδί, η εξαιρετική προσέγγιση του Αργύρη Γιαννίκη και ειδικότερα στην αντιμετώπιση του Λιβάι Γκαρσία. Ο Καρτάλης «ντουμπλάριζε» τον Πίρσμαν στο μαρκάρισμά του κι έτσι η ΑΕΚ στερήθηκε το επιθετικό της όπλο.

Στο 64΄ «οβίδα» του Ολιβέιρα από 25 μέτρα, προσέκρουσε εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι κι άλλη μία του Μπακάκη στο 74΄ έφυγε ελάχιστα άουτ, για την ΑΕΚ που έδειχνε «προδομένη» και από την τύχη.

Πάντως έμεινε «ζωντανή» χάρη στον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 76΄ νίκησε το Λεό Μπατίστ σε κλασικό τετ α τετ, που θα είχε κρίνει οριστικά το ματς. Όμως στο 84΄ στο νέο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, ο 24χρονος Γάλλος φορ «κεραυνοβόλησε» τον Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Έτσι ο ΠΑΣ που είχε σταθεί εξαιρετικά άτυχος εναντίον του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» κατάφερε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο αποκτά πλέον «αέρα» δέκα βαθμών από την τελευταία, ΑΕΛ.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (Novasports 2)

Γκολ: 33′ πεν. Κρίζμαν, 87′ Λεό

 

 

50′ δοκάρι ο Μάνταλος

 

64′ δοκάρι ο Ολιβέιρα

 

Κίτρινες κάρτες: Ινσούα, Τσιγκρίνσκι – Κάργας, Οικονομόπουλος, Λοντίγκιν, Ελευθεριάδης

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα (46′ Λόπες), Γαλανόπουλος (46′ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Σιμάνσκι (75′ Μαχαίρας), Γκαρσία (70′ Αλμπάνης), Τάνκοβιτς (46′ Μάνταλος), Ολίβειρα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (77′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (26′ Λιάσος), Μπρένερ (63′ Σάλιακας), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Κρίζμαν (63′ Παμλίδης), Λεό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης