Η ΑΕΚ επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Πανιώνιου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού Μάσιμο Καρέρα ο Ολιβέιρα πέτυχε χατ τρικ σκοράροντας στο 17’, το 27’ και το 64’ (πέναλτι). Το δείκτη του σκορ ανέβασε στο 77’ ο Βέρντε και στο 89’ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Πανιώνιος το μόνο που κατάφερε είναι δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα των ημιχρόνων. Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα και πλέον μήνα, καθώς τελευταία φορά είχε επικρατήσει στις 3 Νοεμβρίου του Ατρόμητου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα μόλις στο 3′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραμπούλι. Η Ένωση, που δεν είχε βρει τα πατήματά της, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17′. Μετά από τραγικό λάθος του Μασούρα ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Το σόου του Πορτογάλου συνεχίστηκε στο 28′ όταν μετά από κόρνερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Πανιωνίου και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Με τους Νεοσμηρνιώτες να χάνουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάρκας στο 49′ νίκησε τον Παπανικολάου σε τετ α τετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 62′ ο Ευαγγέλου ανέτρεψε τον Ολιβέιρα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και πέτυχε χατ τρικ. Το σόου της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο  77′ ο Βέρντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάνταλος στο 89′, ο οποίος με σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0 (Novasports 1)

Γκολ: 17′, 27′, 64′ πεν. Ολιβέιρα, 77′ Βέρντε, 89′ Μάνταλος

Κίτρινες κάρτες: Λιβάγια – Παπανικολάου, Ευαγγέλου

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (76′ Αλμπάνης),  Βέρντε, Λιβάγια (72′ Σαμπανάζοβιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα (79′ Γιακουμάκης).

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Μασούρας (73′ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης (60′ Εμμανουηλίδης), Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44′ Τσιλούλης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης