Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, μετά τη νέα εντός έδρας ήττα της ομάδας (σ.σ.: είχε προηγηθεί η συντριβή με 3-1 από την Τραμπζονσπόρ), αυτή τη φορά με 2-1 σκορ από την Ξάνθη, για την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» Δημήτρης Μελισσανίδης βλέποντας την ομάδα του να παρουσιάζεται σε ακόμη ένα παιχνίδι της… βαριά άρρωστη στον αγωνιστικό χώρο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αρχίζοντας επιχείρηση-σκούπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, λίγα μόλις λεπτά μετά το τέλος του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρελθόν αποτελούν ήδη για τον «δικέφαλο» τόσο ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων», Νίκος Λυμπερόπουλος όσο και ο προπονητής τους, Μιγκέλ Καρντόσο.

«Έχετε ξεφτιλίσει την ΑΕΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου απευθυνόμενος σε όλους στα αποδυτήρια.

Ο Μελισσανίδης έβραζε μετά τη νέα τραγική εμφάνιση της ομάδας του και την ήττα-σοκ από τους Ακρίτες κρίνοντας ότι ήρθε η ώρα για σαρωτικές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ επιβεβαίωσε το «διαζύγιο» με τον «Λύμπε», τονίζοντας ωστόσο ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και παραιτούμαι, γιατί οφείλω να συμβάλλω στο να αποφορτιστεί η κατάσταση και να βρει η ομάδα το δρόμο της», φέρεται να είπε ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Μηνά Λυσάνδρου. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η απόλυση προηγήθηκε της παραίτησης.

Όσον αφορά στον Καρντόσο ενημερώθηκε ότι αποτελεί παρελθόν και τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα (έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια). 

Κατά την αποχώρησή του από το Ολυμπιακό Στάδιο, ο Μελισσανίδης είπε σε φιλάθλους της ΑΕΚ: «τους έδιωξα όλους».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τους Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκο Λυμπερόπουλο, είναι πολύ πιθανό να δει την πόρτα της εξόδου και ο γενικός αρχηγός της «Ένωσης», Βασίλης Δημητριάδης.

Με τον Πορτογάλο τεχνικό λοιπόν να θεωρείται ήδη παρελθόν η ομάδα θα πάει με άλλον προπονητή στη ρεβάνς της Πέμπτης (29/8) με την Τραμπζονσπόρ για τα play offs του Europa League.

Ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος μοιάζει φαβορί να καθοδηγήσει την ΑΕΚ στην Τραπεζούντα.

Ο βετεράνος άσος έχει προπονήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο παρελθόν σε δύο ακόμη περιπτώσεις και αναμένεται να κληθεί εσπευσμένα στον πάγκο, προτού στην συνέχεια παρθούν οριστικές αποφάσεις για την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Στον κόσμο του ο Καρντόσο: «Δείξαμε ισχυρό χαρακτήρα»

Στον… κόσμο του έδειξε να βρίσκεται ο Μιγκέλ Καρντόσο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ξάνθη, στον οποίο η ΑΕΚ γνώρισε ακόμη μία ήττα-σοκ, αυτή τη φορά με 2-1 σκορ.

Τι κι αν ο κόσμος τον αποδοκίμαζε εν χορώ και η θητεία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο έδειχνε τελειωμένη; Ο προπονητής της Ένωσης στις δηλώσεις του έκανε λόγο για τον… ισχυρό χαρακτήρα της ομάδας του!

«Νομίζω ότι είναι προφανές πως όταν μείναμε με 10 παίκτες, το ματς έγινε δύσκολο.

Είχαμε τον έλεγχο μέχρι τότε, αλλά και μετά την αποβολή. Αν δεν κάνω λάθος, μετά την κόκκινη κάρτα ο αντίπαλος έκανε δύο σουτ, τα δύο γκολ που πέτυχε. Παίξαμε 30 λεπτά με 11 και 60 λεπτά με δέκα παίκτες.

Ηταν δύσκολο, καθώς είχε προηγηθεί και το προηγούμενο ματς στην Ευρώπη. Είχαμε τις ευκαιρίες και τις καλές στιγμές μας.

Δείξαμε ισχυρό χαρακτήρα και παλέψαμε ως το τέλος. Μπορούμε να παραπονεθούμε πως δεν βάλαμε γκολ, αλλά είχαμε τις στιγμές και τις ευκαιρίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της NOVA.

ΑΕΚ-Ξάνθη 1-2: Η ήττα που ξεχείλησε το ποτήρι της υπομονής

Η ομάδα του Καρντόσο σε ακόμη ένα παιχνίδι έκανε θλιβερή εμφάνιση. Ήταν μία ομάδα ασύνδετη, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Ακρίτες, που ήταν αμυντικά άριστοι και αρκετά εύστοχοι στις λιγοστές τους ευκαιρίες να πετύχουν την πρώτη εκτός έδρας της ιστορίας τους με αντίπαλο την «Ένωση».

 

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό, όταν και αποβλήθηκε ο Ζεράλδες, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν δικαιολογεί τη νέα τους κακή αγωνιστική εικόνα, η οποία ανάγκασε τους φιλάθλους του «δικέφαλου» να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες, βλέποντας ότι ο κατήφορος της ομάδας τους δεν έχει τελειωμό.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ (68΄) και Μπαριέντος (78΄), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Μετά και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ, όπως προαναφέραμε, παρελθόν θα αποτελέσει ο Καρντόσο, ο οποίος για ακόμη ένα ματς έδειξε εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα του με μία ενδεκάδα που προκαλεί απορίες (ο Λιβάγια έμεινε στον πάγκο) ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε στο ματς χαφ (Γαλανόπουλος) αντί για επιθετικό την ώρα που η ομάδα του είχε δεχθεί το πρώτο γκολ και κυνηγούσε στο σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η «Ένωση» μπήκε με διάθεση και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ όταν ο Χουλτ έκανε το γύρισμα, με την μπάλα όμως, μετά την κεφαλιά του Μάνταλου να περνάει μόλις άουτ.

Η ομάδα του Καρντόσο συνέχισε να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ και απείλησε εκ νέου στο 5ο λεπτό με ένα σουτ του Βέρντε που δεν βρήκε στόχο.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ενθουσιασμός για την εικόνα της ΑΕΚ έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα λάθη, τη στιγμή που οι Ακρίτες είχαν επικεντρωθεί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε σκληρό και άρχισαν να βγαίνουν κάρτες από το τσεπάκι του διαιτητή, με τον Ζεράλδες, ο οποίος είχε παρατηρηθεί για πρώτη φορά με κίτρινη στο ματς μόλις στο 12ο λεπτό να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες στο 34’.

Ο Πορτογάλος πήγε δυνατά, χωρίς λόγο στον Μπαριέντος και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, κάνοντας το έργο της ομάδας του ακόμη πιο δύσκολο, τη στιγμή που το ΟΑΚΑ είχε παγώσει.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Βέρντε δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου κι έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε αρχικά να αιφνιδιάσει, ωστόσο προϊόντος του χρόνου αρκέστηκε στο να αμείνεται.

Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι», παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, προσπαθούσαν αλλά έμοιαζαν να μην μπορούν απέναντι στην οπισθοφυλακή των φιλοξενούμενων που φρόντιζε να είναι κλειστοί όλοι οι διάδρομοι προς την εστία του Αμπάντ.

Στο 58’ ο Βέρντε έδωσε τη θέση στον Λιβάγια, ωστόσο οι γηπεδούχοι, παρά την είσοδο του Κροάτη έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν τους Ακρίτες.

Σιγά σιγά όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν και στο 67’ σόκαραν την Ένωση, χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Ο Μπαξεβανίδης πρόλαβε και τροφοδότησε τον Στάνγκεον, ο οποίος σούταρε, με τον Μπάρκα να κάνει ασθενή απόκρουση, βλέποντας τον Ντε Αμορίμ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να παραβιάζει την εστία του.

Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων του δικεφάλου έγιναν ακόμη εντονότερες, με το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ», να ακούγεται από τις εξέδρες.

Στη συνέχεια ο Καρντόσο αντί να περάσει και δεύτερο επιθετικό στο ματς, δεδομένου ότι η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ και θα έπρεπε να επιτεθεί για να κυνηγήσει την ισοφάριση, επέλεξε να αντικαταστήσει τον Κρίστισιτς με τον Γαλανόπουλο!

Με την εικόνα της Ένωσης να γίνεται ολοένα και χειρότερη η Ξάνθη κατάφερε και πέτυχε το 2-0 με τον Μπαριέντος στο 78ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και απλά ο Ολιβέιρα μείωσε στις καθυστερήσεις, με τον κόσμο να μην πανηγυρίζει το γκολ, συνεχίζοντας τις αποδοκιμασίες.

ΑΕΚ-Ξάνθη 1-2

Γκολ: 67′ Αμορίν (Ξάνθη), 78′ Μπαριέντος (Ξάνθη), 90+1′ Ολιβέιρα (ΑΕΚ)

Κίτρινες: 7′ Ντουρίτσκοβιτς (Ξάνθη), Zεράλδες (ΑΕΚ), Μπαξεβανίδης (Ξάνθη), Κοβάσεβιτς (Ξάνθη), Σβάρνας (Ξάνθη)

Κόκκινες: 34′ Ζεράλδες (ΑΕΚ)

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς (74′ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε 58′ (Λιβάγια), Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ λ.τ. Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος, Τερκί, Ρενέλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης