Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, γνωρίζει ότι η Ουαλία θα έχει «πρόσθετα κίνητρα» όταν οι δύο ομάδες αναμετρηθούν την Τρίτη (29/11) στον τελευταίο τους αγώνα στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «Μάχη της Βρετανίας» στο στάδιο «Ahmed bin Ali» αναμένεται με ανυπομονησία και στις δύο πλευρές με την Αγγλία να μην έχει ηττηθεί απ’ τους Ουαλούς απ’ το 1984, έχοντας κερδίσει τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ την άλλη πλευρά η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ για να εξαντλήσει τις ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να νικήσει του Άγγλους ευελπιστώντας ότι ο αγώνας μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών θα έρθει ισόπαλος ισοπαλία ή να κερδίσει την Αγγλία με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, κάτι που δεν πέτυχε ποτέ στην Ιστορία της.

«Είναι μια περήφανη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, οπότε περιμένουμε να παίξουν καλά και θα προετοιμαστούμε με τον ίδιο τρόπο που προετοιμαστήκαμε για τους προηγούμενους αντιπάλους» τόνισε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του πλην του Γουάιτ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

«Έχουν μερικούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης, έχουν καλό πνεύμα και οργάνωση και γνωρίζουμε και την ποιότητα της Ουκρανίας που κέρδισαν για να φτάσουν ως εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται επίσης να έχουν επιπλέον κίνητρο για να παίξουν με την Αγγλία. Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλες αυτές τις καταστάσεις, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο να παίξουμε καλά».

Πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία, η Αγγλία κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες των ομίλων και στη συνέχεια ο Σάουθγκεϊτ έκανε οκτώ αλλαγές στο ματς με το Βέλγιο και η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη.

Ο Άγγλος τεχνικός δεν θα το ξανακάνει αυτό, τονίζοντας πως η κορυφή του ομίλου είναι προτεραιότητα. «Θα διαλέξουμε μια ομάδα που πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι, αυτή είναι πάντα η προτεραιότητα. Ο Κέιν είναι καλά όσον αφορά το χτύπημα που είχε.

Έχει προπονηθεί καλά και έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, αναζητώντας μια ομάδα με πλήρη φυσική κατάσταση».

Και κατέληξε ο Σάουθγκεϊτ: «Πρέπει να εξισορροπήσουμε τη φρεσκάδα με τη σταθερότητα, αυτή είναι πάντα η απόφαση που παίρνεις όταν επιλέγεις μια ομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον όμιλο με ένα θετικό αποτέλεσμα…».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης