Ο αγώνας εναντίον της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό (11/06) έστειλε το Μαρόκο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τους Ίβηρες στο… σπίτι τους.

Ο Αμπντεραζάκ Καϊρί πιστεύει σε ένα νέο επίτευγμα των «Atlas Lions» απέναντι στην… παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο το Σάββατο (10/12) στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. «Απέναντι στην Πορτογαλία, το Μαρόκο είναι ικανό να δημιουργήσει μια ακόμη έκπληξη», προβλέπει ο πρώην διεθνής παίκτης, ο βασικός «αρχιτέκτονας» της μεγάλης νίκης των Αφρικανών επί της Πορτογαλίας με 3-1 πριν από 36 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποστολή δεν θα είναι εύκολη, αλλά πιστεύω σε αυτήν την ομάδα», είπε ο 60χρονος σήμερα, Καΐρί, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Ραμπάτ, από το Κατάρ, όπου εργάζεται ως σύμβουλος σε αραβικό κανάλι. Στις 11 Ιουνίου 1986 ήταν ιο ήρωας της Εθνικής σκοράροντας δύο φορές απέναντι στους Πορτογάλους, στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων.

Ένας ιστορικός θρίαμβος που επέτρεψε στο Μαρόκο να γίνει η πρώτη αφρικανική και αραβική ομάδα που έφτασε στη φάση των «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν οι παίκτες του Ρεγκράγκι καταφέρουν να νικήσουν και αύριο, το Μαρόκο θα γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα φτάσει στον ημιτελικό ενός Μουντιάλ.

«Μετά τις δύο ισοπαλίες με Πολωνία και Αγγλία, η πίεση ήταν στα ύψη», θυμάται ο Καΐρί, που φορούσε την φανέλα με το νούμερο 17. «Η Πορτογαλία ήταν τρομερή ομάδα, αλλά κουβαλούσαμε τις ελπίδες ενός λαού, μιας ηπείρου και ολόκληρου του αραβικού κόσμου», παραδέχθηκε ο άλλοτε αριστερός εξτρέμ και συνέχισε: «Πνευματικά, δεν ήταν εύκολο, αλλά θέλαμε να τα δώσουμε όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης