Χιλιάδες εκστασιασμένοι Αργεντινοί, πλημμύρισαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες, κατά τη διάρκεια του καλύτερου τελικού όλων των εποχών, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και να πανηγυρίσουν στο φινάλε έξαλλα, την κατάκτηση του τρίτου παγκοσμίου κυπέλλου της «αλμπισελέστε», μετά από εκείνα του 1978 και του 1986. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρίαμβος της  Αργεντινής και προσωπικά του «παγκόσμιου» πια Λιονέλ Μέσι που έσπασε όλα τα ρεκόρ με τη συμμετοχή του στον τελικό του Μουντιάλ 2022 και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, του μοναδικού που έλειπε από το πλουσιότατο παλμαρέ του, έβγαλε τους κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και των υπόλοιπων πόλεων της χώρας στους δρόμους. 

Όλοι οι Αργεντινοί επιθυμούσαν διακαώς να κατακτήσει και η χώρα τους την κορυφή του κόσμου στο ποδόσφαιρο και παρότι έζησαν ένα θρίλερ, στον πιο συναρπαστικό τελικό στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο τέλος απόλαυσαν το «γλυκό νέκταρ» του θριάμβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες από τους δρόμους του Μπουένος Άιρες, μιλούν από μόνες τους…

 

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε, χάρη στον Μέσι», είπε ο 13χρονος Σαντιάγκο στο Μπουένος Άιρες, γιορτάζοντας τη νίκη με την οικογένειά του μπροστά από το σπίτι που ανήκε στο είδωλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας το 1986.

Με σημαίες, καπέλα και τις εμβληματικές γαλανόλευκες φανέλες της χώρας, οι Αργεντινοί κατέλαβαν το κέντρο του Μπουένος Άιρες και άλλα σημεία της πρωτεύουσας μέσα σε λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο, ενώ σε όλη τη χώρα ξέσπασαν εορτασμοί.

«Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι, μερικές φορές αγωνιώδες», είπε ο 46χρονος Ντιέγκο Αμπουργκέιλι, ο οποίος επευφημούσε την εθνική ομάδα από τα προάστια του Μπουένος Άιρες. «Αυτή η ομάδα έκανε τους ανθρώπους να τους ερωτευτούν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες».

«Είναι μια απέραντη χαρά μετά από τόση ένταση», είπε στο Reuters ο 46χρονος δικηγόρος Νικολας Πίρι. «Η αρμονία μεταξύ της ομάδας, με επικεφαλής έναν ηγέτη που παίζει σε επίπεδο που τον κάνει τον καλύτερο στον κόσμο, και της κατάστασης των παικτών γενικότερα, μας οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία που άξιζε. Πάμε Αργεντινή!» πρόσθεσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης