Η ανακοίνωση της συμφωνίας της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Χουλέν Λοπετέγκι προκάλεσε σάλο και οδήγησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην απόφαση να απολύσει άμεσα τον ομοσπονδιακό τεχνικό, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.
Η απομάκρυνση του Βάσκου προπονητή ανακοινώθηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ρουμπιάλες στο Κράσνονταρ, όπου βρίσκεται η προπονητική βάση των «φούριας ρόχας».

Στο πλευρό του Ρουμπιάλες τάχθηκε ο Τσάβι. Ο βετεράνος σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Κατάρ, συμφώνησε με την απόφαση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να απομακρύνει τον ομοσπονδιακό τεχνικό και να τον αντικαταστήσει με τον Φερνάντο Ιέρο:

«Δεν ήταν η σωστή στιγμή να κάνει ο Λοπετέγκι αυτό που έκανε. Ήταν βιαστικό, πρόωρο κι αχρείαστο. Ήταν έκπληξη για όλους μας, αλλά ο Ρουμπιάλες έλαβε τη σωστή απόφαση. Η ομοσπονδία πρέπει να είναι πάνω από τους ανθρώπους. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για τη στάση της Ρεάλ, αλλά νομίζω ότι η ομοσπονδία αποφάσισε καλώς. Ο Ιέρο είναι προετοιμασμένος για αυτό το πόστο και θα τα πάει πολύ καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης