Σάουθγκεϊτ: «Οφείλουμε στους εαυτούς μας και το έθνος να τελειώσουμε με νίκη»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 18:10
Σάουθγκεϊτ: «Οφείλουμε στους εαυτούς μας και το έθνος να τελειώσουμε με νίκη»
Τις λιγότερες δυνατές αλλαγές θέλει να κάνει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Βέλγιο, που θα γίνει αύριο (14/7) στην Αγία Πετρούπολη, αν και πρόσθεσε ότι οι επιλογές του θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από τη φυσική κατάσταση των παικτών του, τρεις ημέρες μετά τον εξαντλητικό ημιτελικό με την Κροατία.

«Εχουμε θέσει ένα στάνταρ δουλειάς και τρόπου παιχνιδιού και θέλουμε να το διατηρήσουμε ως το τέλος. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι είναι έτοιμοι σωματικά. Ολοι θέλουν να παίξουν, όλοι προπονήθηκαν το πρωί. Κάποιες φορές δεν είναι η σωστή απόφαση να παίξει κάποιος που δεν έχει ενέργεια», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο εκλέκτορας της εθνικής Αγγλίας και πρόσθεσε:

«Δεν θα είναι ακριβώς η ίδια ενδεκάδα (σ.σ. σε σχέση με τον ημιτελικό), αλλά ιδανικά θα θέλαμε να κάνουμε τις λιγότερες δυνατές αλλαγές. Υπάρχουν 1-2 τραυματισμοί και 1-2 με μικροασθένειες. Εχουμε όμως υψηλό κίνητρο να αποδώσουμε καλά και να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που μόνο μία εθνική ομάδας της Αγγλίας έχει καταφέρει».

Οσο για την ψυχολογία των παικτών του, μετά την ήττα από την Κροατία, ο Σάουθγκεϊτ υπογράμμισε: «Προφανώς ήταν δύο δύσκολες ημέρες για εμάς. Ημασταν 20 λεπτά μακριά από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά, στην παράταση, δέκα λεπτά μακριά από τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο λόγος που είμαστε εδώ ήταν να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο. Φτάσαμε στην Αγία Πετρούπολη στις 6:30 π.μ. την ημέρα μετά τον αγώνα (σ.σ. Πέμπτη), οπότε ήταν ημέρες γεμάτες συναισθήματα. Οι παίκτες όμως είναι απίστευτοι, είναι χαρά να δουλεύεις μαζί τους. Εχουν ενέργεια και την επιθυμία να τελειώσουν καλά τη διοργάνωση. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και το έθνος μας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 18:16