Για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του έκανε λόγο ο Ζλάτκο Ντάλιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον θρίαμβο επί της Αργεντινής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας «πετούσε στα σύννεφα» με την εμφάνιση της «χρβάτσκα» και φυσικά με το μεγάλο αποτέλεσμα εναντίον της «αλμπισελέστε».

«Από την πρώτη μέρα είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ναι, αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη που έχω ως προπονητής της Κροατίας. Δεν πίστευα ότι θα προκρινόμαστε από το δεύτερο ματς, αλλά πίστευα ότι θα βρισκόμασταν στην φάση των «16». Η Αργεντινή δεν ήταν μπερδεμένη, εμείς ήμασταν εξαιρετικοί», τόνισε ο Ντάλιτς και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νικήσαμε την Αργεντινή με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, τον Μέσι και παίξαμε ένα φανταστικό ματς, όλα ήταν τέλεια. Παρ΄ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδας. Θέλω ο 22ος παίκτης της ομάδας να είναι τόσο καλός όσο και ο πρώτος. Πείνα και επιθυμία για τη νίκη: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κάτι. Κανείς δεν είναι πιο χαρούμενος από μένα, αλλά πρέπει να μείνω ήρεμος και προσγειωμένος στην πραγματικότητα.»

Σαμπάολι: «Συγνώμη από τον κόσμο. Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ήττα»

Από την πλευρά του ο Χόρχε Σαμπάολι επισήμανε: «Έπρεπε να καταστρώσω ένα σχέδιο για το συγκεκριμένο αγώνα. Εάν είχα κάνει κάτι άλλο, τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί καλύτερα για εμάς. Δεν είναι σωστό να ρίξουμε όλο το βάρος στον Καμπαγέρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομίζω ότι η πραγματικότητα στην Αργεντινή σχετίζεται με την εξυπνάδα του Μέσι. Ο Λέο είναι σε χαμηλό επίπεδο, διότι η ομάδα δεν ταιριάζει μαζί του όπως θα έπρεπε. Ως προπονητές θα πρέπει να αντιληφθούμε αυτά τα πράγματα και να προσπαθήσουμε να συμβιβαστούμε μαζί τους. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να το αποδεχτεί.»

Και συνέχισε ο Αργεντινός τεχνικός: «Δεν γνωρίζω εάν είναι κρίμα ή, ντροπή, αλλά εγώ νιώθω πραγματικό πόνο. Πέρασε καιρός ως προπονητής για να περάσω μία τέτοια εμπειρία και γίνεται ακόμη πιο οδυνηρή από τη στιγμή που φοράω την φόρμα με το εθνόσημο της χώρας μου. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη, να τα δώσουμε όλα και πραγματικά δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Υπάρχει πόνος διότι δεν βρεθήκαμε στο επίπεδο που περίμεναν από εμάς οι φίλαθλοι της Αργεντινής.

Ζητώ συγνώμη από τους οπαδούς μας. Ειδικά από αυτούς που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να ταξιδέψουν στην Ρωσία και να δουν την Αργεντινή. Είμαι υπεύθυνος για αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα και πολύ απλά δεν βρήκα τον τρόπο για να τους δώσω αυτό που θα ήθελαν.»

Μόντριτς: «Αξίζαμε τη νίκη»

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, Λούκα Μόντριτς, υποστήριξε μετά το παιχνίδι: «Ο πιο σημαντικός μας στόχος επιτεύχθηκε. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτή η νίκη θα μας ανεβάσει τη ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να πάρουμε μια ανάσα και να προετοιμαστούμε για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Στο τέλος η νίκη μας φαίνεται εύκολη, αλλά δεν ήταν καθόλου. Νομίζω ότι την αξίζαμε πλήρως, αλλά δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο γκολ, στο δεύτερο μέρος προήλθε από λάθος. Μετά κάναμε το τέλειο παιχνίδι και χρειάζεται να κάνεις ένα τέλειο ματς για να νικήσεις μια ομάδα όπως είναι η Αργεντινή. Περιορίσαμε τον Μέσι, δεν του επιτρέψαμε να πάρει τη μπάλα, είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης