Θριαμβευτική εκκίνηση στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, καθώς πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σαουδική Αραβία στο κατάμεστο «Λουζνίκι» της Μόσχας, παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία, στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, συνέτριψε με 5-0 σκορ την αντίπαλό της, κατακτώντας έτσι -με τον πλέον εμφατικό τρόπο- τους πρώτους της βαθμούς στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.
Στο 13ο λεπτό όλο το γήπεδο σηκώθηκε για πρώτη φορά στο πόδι, καθώς οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Γκαζίνσκι, έπειτα από σέντρα του Γκολόβιν.
Στο 43ο λεπτό η «αρκούδα» διπλασίασε τα τέρματά της με ψύχραιμο πλασέ του Τσερίσεφ, με τον Τζούρα στο 71′ να γράφει το 3-0 για την ομάδα του.
Η Ρωσία, πάντως, πέτυχε ακόμη δύο γκολ στα… χασομέρια του ματς. Ο Τσερίσεφ με ένα πανέμορφο πλασέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το 4-0, κάνοντας δύο τα προσωπικά του τέρματα στο ματς, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Γκολόβιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+4′.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ στο 13ο λεπτό με κεφαλιά του Γκαζίνσκι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά από αυτή που φύλασσε ο Σαουδάραβας τερματοφύλακας. Στη φάση αυτή απέδωσε η πίεση των Ρώσων, οι οποίοι απέσπασαν την μπάλα από τους αντιπάλους τους και άνοιξαν το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι Σαουδάραβες, που έδωσαν για 5η φορά στην ιστορία τους το «παρών» σε Μουντιάλ, προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κυκλοφόρησαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, αλλά οι Ρώσοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους.
Σε μία από αυτές στο 43΄ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Τσερίσεβ, ο οποίος δέχθηκε τη μεταβίβαση από τον Γκολόβιν μέσα στην περιοχή, «άδειασε» δύο αντίπαλους αμυντικούς και με αριστερό σουτ νίκησε τον Αλ Μαϊγιούφ.

Να σημειωθεί ότι ο Τσερίσεβ μπήκε αλλαγή στο 24΄ στη θέση του Τζαγκόεβ, ο οποίος αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στον μηρό και αποχώρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σε σουτ του Σαμέντοφ στο 52΄ από καλή θέση, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 56΄ οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν σε σέντρα από δεξιά του Αλ Σεχρί ο Αλ Σαλαουί δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στη ρωσική εστία.
Στο 68΄ η Ρωσία απάντησε με τον Σμόλοβ, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Αλ Μαϊγιούφ.

Το τρίτο γκολ των Ρώσων σημείωσε με κεφαλιά ο -επίσης νεοεισελθών- Τζιούμπα στο 71΄ από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Γκολόβιν, με το οποίο έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «αρκούδα» συνέχισε να κυνηγά κι άλλα τέρματα, έφτασε στο θριαμβευτικό 5-0, με σουτ του Τσερίσεβ στο 90΄+1 (σουτ) και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκολόβιν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κίτρινες: 88΄ Γκολόβιν 90+3′ Αλ Τζασίμ

ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ):
Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64΄ Κουζιάεβ), Γκολόβιν, Τζαγκόεβ (24΄ Τσερίσεβ), Σμολόβ (70΄ Τζιούμπα).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι):
Αλ Μαϊγιούφ, Αλμπουραϊκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Φαράτζ, Αλ Σεχρί (74΄ Μπαχμπίρ), Οταΐφ (64΄ Φαχάντ), Αλ Τζασίμ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σαλαουί (84΄ Ασίρι).


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης