«Κολλημένο» το χέρι στις κόρνες των αυτοκινήτων τους, πυροτεχνήματα και καπνογόνα ήταν η εικόνα που δημιούργησαν οι Κροάτες φίλαθλοι στο Ζάγκρεμπ, μετά την ιστορική πρόκριση της «Χρβάτσκα» στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί όπου καλούνται να ολοκληρώσουν την υπέρβαση απέναντι στη Γαλλία.

Το όνομα του Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έστειλε τη βαλκανική χώρα για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ, έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. «Είχαμε ελπίδα και πιστεύαμε στην ομάδα μας, αλλά το συναίσθημα όταν προκριθήκαμε στον τελικό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα», δήλωσε ο 41χρονος, Ιβάν Κέτσεριν, από το Ζάγκρεμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα των περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων ζούσε και ανέπνεε για τον ημιτελικό με την Αγγλία, παρακολουθώντας το παιχνίδι σε οθόνες που είχαν στηθεί σε πλατείες και καφετέριες.

Στο Ζάγκρεμπ, στην πρωτεύουσα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα παρά τις κακές καιρικές συνθήκες (βροχή).

Όσο για τους πιστούς της Κροατίας που βρέθηκαν στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό; «Σκοπεύαμε να φύγουμε, αλλά τώρα πρέπει να μείνουμε μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σίνισα Πάβλεκ κατά την έξοδο του από το στάδιο του ημιτελικού, έχοντας ζωγραφισμένο ένα ευρύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Eρωτηθείς αν η Κροατία μπορεί να νικήσει τη Γαλλία στον τελικό της Κυριακής, απάντησε: «Φυσικά, νικήσαμε την Αγγλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης