Η Γαλλία έγινε η τρίτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 1-0 του Περού με γκολ του Εμπαπέ στο 34’ και έφτασαν τους 6 βαθμούς στον τρίτο όμιλο.
Την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο θα γίνουν οι αγώνες (26/6) Δανία-Γαλλία στη Μόσχα και Αυστραλία-Περού στο Σότσι. Η Αυστραλία έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να ηττηθεί η Δανία από τη Γαλλία και η ίδια να νικήσει το -αδιάφορο- Περού.
Το Περού έδειξε πάθος και δύναμη όμως υστερούσε σε ποιότητα και στο πρώτο μέρος κατέγραψε ένα μακρινό σουτ του Γκερέρο στο 7’ και μια σέντρα του Καρίγιο. Η Γαλλία ισορρόπησε και απείλησε στο 10’ με τον Γκριεζμάν και δύο λεπτά αργότερα με τον Πογκμπά.

Στο 14’, η Γαλλία «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Βαράν, ενώ το Περού απάντησε στο 31’ με τον Γκερέρο, που ανάγκασε σε απόκρουση τον Γιορίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία άνοιξε το σκορ και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Στο 34’ ο Πογκμπά έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Περού και μοίρασε ωραία για τον Ζιρού, που πήρε την κεφαλιά με αποτέλεσμα ο Εμπαπέ να σκοράρει σε κενή εστία.

Αρκετά πιο φτωχό σε θέαμα ήταν το δεύτερο μέρος. Οι Λατίνοι «άγγιξαν» το 1-1 στο 50’, όταν ο Ακίνο εξαπόλυσε… ρουκέτα περίπου 10 μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Γιορίς. Η Γαλλία είχε λίγες επιθέσεις και απείλησε με την κεφαλιά του Ουμτιτί και με την προσπάθεια του Ζιρού στο τέλος.

Το ματς έφτασε μέχρι το τέλος χωρίς να αλλάξει το σκορ και η Γαλλία πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0.

Γαλλία – Περού 1-0 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 34′ Εμπαπέ

Κίτρινες κάρτες: Ματουιντί, Πογκμπά – Γκερέρο, Ακίνο

Κόκκινες κάρτες:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Ερνάντεζ, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Καντέ, Πογκμπά (89′ Ενζονζί), Ματουιντί, Εμπαπέ (75′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Ζιρού.

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα):
Γκαλές, Τραούτσο, Ροντρίγκες (46′ Σανταμαρία), Ράμος, Αντβίνκουλα, Ακίνο, Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Φλόρες, Κουέβα (82′ Ρουιντιάζ), Καρίγιο, Γκερέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης