Τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού φέρνουν ευφορία στις τάξεις των φιλάθλων, η οποία πολλές φορές… μεταφράζεται ακόμη και σε «έκρηξη» γεννήσεων! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα παρελθόντων Μουντιάλ και αυτό περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευθεί στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό στη Γερμανία, η οποία είναι γνωστή για τους χαμηλότερους δείκτες γεννήσεων στην Ευρώπη, όταν περίπου εννέα μήνες μετά την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση, παρατηρήθηκε μία σημαντική αύξηση γεννήσεων της τάξης του 30%, εν συγκρίσει με τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα παραδείγματα δεν περιορίζονται σε Μουντιάλ, καθώς στην Ισπανία, η αύξηση γεννήσεων εκτοξεύτηκε στο 16% περίπου εννέα μήνες μετά τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League του 2009, ενώ ρεκόρ γεννήσεων κατέγραψε και η Ισλανδία εννέα μήνες μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Αγγλίας στο EURO του 2016.

Τι απομένει; Να δούμε αν στη θριαμβεύτρια χώρα ή στη Ρωσία που θα φιλοξενήσει και το προσεχές Μουντιάλ θα σημειωθεί έκρηξη χαράς στον ανδρικό πληθυσμό και… ακόμη μεγαλύτερη στον γυναικείο, που θα ικανοποιήσει το αίσθημα της μητρότητας!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης