Τα 14 λεπτά του Νεϊμάρ στο χορτάρι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:26
Τα 14 λεπτά του Νεϊμάρ στο χορτάρι
Ένα από τα θέματα που αφήνει ως... κληρονομιά το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι χωρίς αμφιβολία οι «βουτιές» του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να οδηγήσει τη «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου και με τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικών χώρων προκάλεσε τις αρνητικές αντιδράσεις του διεθνούς Τύπου, αλλά και αρκετών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών που επέκριναν τον Νεϊμάρ είναι ο Πίτερ Σμάιχελ, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Ερίκ Καντονά.

Μάλιστα, μετρήθηκε ότι στους πέντε αγώνες που έδωσε η Βραζιλία στο Μουντιάλ, ο Νεϊμάρ έμεινε στο χορτάρι σχεδόν 14 λεπτά (!), αρκετά από τα οποία έδειχνε να σφαδάζει από τους πόντους που του προκάλεσαν τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος άσος αντιμετωπίσθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα δυναμικά από τους αντιπάλους του, όμως στις περισσότερες εξ αυτών υπερέβαλε εμφανώς.

Αυτά τα 14 λεπτά παραμονής του Νεϊμάρ στο χορτάρι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον συμπατριώτη του, Λουτσιάνο Τζέικομπ, ο οποίος δημιούργησε μία τυπογραφία στην οποία απεικονίζονται οι πτώσεις του Βραζιλιάνου άσου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Γνωστός γραφίστας στην πατρίδα του, ο Τζέικομπ ονόμασε το έργο του «Ney» και το ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τα πολλά στιγμιότυπα που απεικονίζονται, αρκετά είναι αληθινά και μερικά αποτελούν δημιούργημα του καλλιτέχνη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:29