Δύσκολη αποστολή έχει το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη (26/2, 18:00, COSMOTE SPORT 4 HD) με αντίπαλο την Κυπελλούχο Ελλάδας 2020, ΑΕΚ, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Basket League.

Έχοντας υποστεί την πρώτη εντός έδρας ήττα, από το Λαύριο, μετά από 8 διαδοχικές νίκες στο «Μελίνα Μερκούρη», το Ρέθυμνο δοκιμάζεται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων απέναντι σε μία ομάδα που μετρά 12 διαδοχικές νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας της Κρήτης, Βαγγέλης Ζιάγκος, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις επιθετικές κατοχές, να περιορίσουν τα λάθη και να προσπαθήσουν να ελέγξουν τα ριμπάουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, αναφέρθηκε στη διαχείριση του αρνητικού αποτελέσματος του Σαββάτου στο ματς με το Λαύριο (19η αγωνιστική): «Δε στενοχωριόμαστε για αυτά που διορθώνονται και για αυτά που δεν διορθώνονται. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Αυτή η προσέγγιση στη δουλειά μας, στην ομάδα μας, είναι μονόδρομος και με αυτή θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν με επαγγελματισμό και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, ένα αρνητικό αποτέλεσμα».

Εν όψει του αγώνα με τη «βασίλισσα», ο Ζιάγκος εξήγησε: «Τώρα, αντιμετωπίζουμε μία ομάδα υψηλών στόχων, προδιαγραφών και προσδοκιών. Τελείως διαφορετικών στόχων από τους δικούς μας, η οποία διανύει και μία παρατεταμένη περίοδο θετικών αποτελεσμάτων και πολύ καλής ψυχολογίας. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που προσεγγίζει το μπάσκετ με ισορροπία και στόχευση σε επίθεση και άμυνα. Το κομμάτι που δώσαμε έμφαση σε αυτό το προπονητικό διήμερο, είναι το να προσέξουμε τις επιθετικές μας κατοχές, απέναντι σε μία ομάδα που ανεβάζει επιθετικά και ψηλά την πίεση της στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να εξωθήσει τον αντίπαλο στο λάθος που θα της δώσει συνθήκες ανοικτού γηπέδου, όπου και είναι πολύ καλοί. Προφανώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι, οι παράγοντες που ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, όπως είναι τα λάθη και τα ριμπάουντ, είναι δύο στοιχεία που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης