Ολυμπιακός-Προμηθέας: Θα γίνει το παιχνίδι με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 12:37
Ολυμπιακός-Προμηθέας: Θα γίνει το παιχνίδι με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού

Κανονικά θα διεξαχθεί σήμερα στο ΣΕΦ (17.30,  COSMOTE SPORT 5) το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα, για την τελευταία αγωνιστική της Basket League.

Αν και μετά τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο σπίτι του Αναστόπουλου, ο οποίος έχει κληρωθεί να σφυρίξει το παιχνίδι, υπήρξε κίνδυνος αναβολής του αγώνα, το ματς τελικά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και διά στόματος του Υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος με επίσημη τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, επισήμανε ότι έχει ζητήσει την παρουσία εισαγγελέα και κάλεσε άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασιλειάδη:

«Οι χθεσινές ντροπιαστικές εικόνες έξω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, όπως επίσης οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και η στοχοποίηση ανθρώπων.

Από χθες βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους αρμόδιους εισαγγελείς προκειμένου στο σημερινό αγώνα Ολυμπιακού-Προμηθέα να διαφυλάξουν την τάξη και να αποδώσουν ευθύνες σε όποιον προβεί σε έκνομες ενέργειες, αλλά και σε όποιον οδηγήσει με πράξεις ή παραλείψεις του σε ακραίες καταστάσεις.

Για τον λόγο αυτό έχω αιτηθεί την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων. Καλώ τέλος, όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να πυροδοτούν το κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός εμμείνει στη στάση του να μην αγωνιστεί με διαιτητή τον Αναστόπουλο τότε θα υποβιβαστεί στην Α2.

Κι αυτό γιατί θα είναι η δεύτερη φορά στην κανονική διάρκεια της φετινής Basket League που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί, καθώς αυτό είχε συμβεί και στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ματς οι Πειραιώτες όρισαν τα εισιτήρια με γενική είσοδο στο 1 ευρώ και το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 13:01