Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την πρώτη ευρωπαϊκή κλήρωση στην οποία μετείχε ποτέ η ομάδα του, αποκαλύπτοντας μεταξύ αλλων τον πρωταρχικό στόχο του συλλόγου.
«Είναι η πρώτη φορά κι ελπίζω όχι η τελευταία που βρισκόμαστε στα κεντρικά της FIBA για την κλήρωση αυτού του θεσμού που δίνει άλλο νόημα στο μπάσκετ κι έχει σημασία. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο η διοργάνωση που είναι εκπληκτική και βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Εξελίσσεται κι ό,τι εξελίσσεται έχει μέλλον. Το πιο εντυπωσιακό είναι οι άνθρωποι που συναντήσαμε εδώ.
Το μπάσκετ δεν είναι απλά ένας αγώνας, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός που ξεκινά από τη μία άκρη της Ευρώπης ως την άλλη. Είδαμε ομάδες από όλη την Ευρώπη, με βασικό χαρακτηριστικό ότι αγαπούν αυτό που κάνουν. Ολοι μαζί θέλουμε να προχωρήσουμε με ειλικρίνεια και ισοτιμία» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών.

Στη συνέχεια, ανέφερε για την κλήρωση, αλλά και για την ομάδα της Αχαΐας: «Αυτό που διακρίνει την κλήρωση είναι ότι έχει ομάδες που η καθεμία ελπίζει ότι είναι ισότιμη με όλες τις άλλες. Ο Προμηθέας είναι πρώτη φορά που βγαίνει στην Ευρώπη.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια αν το λέγαμε θα γελούσαν όλοι, μαζί κι εγώ, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα και θέλουμε να κάνουμε κι άλλα, με πολύ μεγάλο σεβασμό σε όλες τις ομάδες. Πιστεύουμε ότι η χρονιά μας θα είναι πολύ όμορφη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τέλος, ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών τόνισε: «Ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι για τίποτα. Μόλις κάνουμε το βήμα, πάντα στο μεσοδιάστημα το επόμενο είναι μετέωρο. Για μας είναι επόμενο επίπεδο η Ευρώπη και θα υπάρχουν πάντα επίπεδα παραπάνω.
Για μένα το επόμενο επίπεδο είναι πόσο καλά οργανωτικά τα πας και πώς “χτίζεις” για το αύριο. Το μέλλον ξεπερνά νίκες-ήττες. Το σημαντικό είναι να “χτίζεις” για τις επόμενες γενιές. Η κορυφή του παγόβουνου είναι η ανδρική ομάδα, αλλά το παγόβουνο από κάτω είναι οι ομάδες υποδομής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης