Από την Ιταλία και την Μπρέσια αρχίζει το «ταξίδι» του στη φάση των «16» του EuroCup, ο Προμηθέας Πατρών. Οι Αχαιοί αγωνίζονται την Τρίτη (7/1, 21:30) επί ιταλικού εδάφους για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου, έχοντας αφήσει ήδη πίσω την απρόσμενη εντός έδρας ήττα (62-76) από τη Λάρισα για την 14η αγωνιστική της Basket League.

H ομάδα του Μάκη Γιατρά προκρίθηκε ως 4η του 1ου ομίλου με 6 νίκες – 4 ήττες, ενώ η πρώτη αντίπαλός της στο “Top-16” κατέλαβε τη 2η θέση του 3ου ομίλου, επίσης με 6 νίκες – 4 ήττες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πατρινοί ενισχύθηκαν έκτοτε με δύο έμπειρους Έλληνες παίκτες, τον σέντερ Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον γκαρντ Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος στην κανονική περίοδο βοήθησε την Ούνιξ Καζάν να προκριθεί ως πρώτη του 3ου ομίλου στις καλύτερες 16 ομάδες της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της φάσης των «16», η γερμανική Όλντενμπουργκ υποδέχεται την ιταλική Βενέτσια. Η Βενέτσια κατέλαβε την 1η θέση του 2ου ομίλου και η Όλντενμπουργκ την 3η του 4ου ομίλου στην κανονική περίοδο.

Η φάση των «16» ολοκληρώνεται στις 3-4 Μαρτίου. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες δύο θέσεις του 6ου ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου

Μπρέσια (Ιταλία)-Προμηθέας (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Βενέτσια (Ιταλία) 21:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης