Ο Θανάσης Παπαχατζής συμφώνησε με την ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία, μετά την αποχώρηση του Νάσου Χούμπαυλη.

Η ανακοίνωση της ομάδας της «δυτικής όχθης»:

«Ο Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συμφωνία με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπουδαία προπονητική αξία και η τεράστια εμπειρία του Θανάση Παπαχατζή σε υψηλό επίπεδο, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Ο Θανάσης Παπαχατζής, είναι υιός του αείμνηστου Δημήτρη Παπαχατζή, που διετέλεσε επί σειρά ετών παράγοντας στον Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ομάδα, με το όραμα και τη φιλοσοφία του.

Ο νέος προπονητής του Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1969 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 20 ετών στα τμήματα υποδομής του Αμαρουσίου. Έμεινε στα βόρεια προάστια μέχρι το 1992 όταν και μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Νορθ Καρολάινα όπου διδάχτηκε πολλά, πλάι σε έναν προπονητή-θρύλο του NCAA: Τον Ντιν Σμιθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1994 επέστρεψε στην Ελλάδα και πρώτος σταθμός του ήταν η Δάφνη. Ακολούθως έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (1998, 1999), ένα Κύπελλο Ελλάδας (1996) και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1996). Στο τριφύλλι συνεργάστηκε με τους Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μιχάλη Κυρίτση, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, Κώστα Πολίτη και Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Με τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς, μάλιστα, το 2000 μεταπήδησε στον Πανιώνιο, ενώ το 2001 επέστρεψε στο Μαρούσι. Τη σεζόν 2002-2003 και πάλι ως συνεργάτης τον Σούμποτιτς πήγε στον Ολυμπιακό, ενώ ακολούθησε ο Αρης (2004-2005) όπου συνεργάστηκε με τον Τσαρλς Μπάρτον. Στη συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ (2005-2006) και επέστρεψε στον Άρη (2006-2008), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Την περίοδο 2011-12 πήρε την απόφαση να δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας: Στη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν ως συνεργάτης του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και τον Νοέμβριο του 2012 επέστρεψε στον Πανιώνιο ως άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Πέρα από την τεράστια καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει διατελέσει και Ομοσπονδιακός προπονητής καθώς ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 (4η θέση) και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1995 (4η θέση).

Στις πρώτες δηλώσεις του ως χεντ κόουτς του Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ο Θανάσης Παπαχατζής τόνισε:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα που αναλαμβάνω το Περιστέρι! Μια ομάδα με βαριά φανέλα, τεράστια Ιστορία και άριστες συνθήκες για να δουλέψεις. Το υλικό της ομάδας είναι πολλά υποσχόμενο και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και μεγάλες προοπτικές. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε η ομάδα να δείξει τις αρετές της μέσα στο παρκέ, να αναδείξουμε το ταλέντο των παιδιών και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για το αν η προσφορά του Δημήτρη Παπαχατζή στο σύλλογο του δημιουργεί επιπλέον βάρος, ο πολύπειρος προπονητής παραδέχτηκε: «Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενος εδώ το σκεφτόμουν διαρκώς. Μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα περίεργα. Το Περιστέρι σήμαινε πολλά για τον πατέρα μου και θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης