Με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Basketball Champions League. Οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ έχουν μπροστά τους δύσκολες αποστολές. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τη λιθουανική Νεπτούνας (29/10, 19.00, ΕΡΤ3), ενώ μερικές ώρες αργότερα (29/10, 21.30, ΕΡΤ Sports HD) το Περιστέρι Winmasters θα δοκιμαστεί στην Τενερίφη. Την Τετάρτη (30/10, 19.00) η ΑΕΚ περιμένει στο ΟΑΚΑ τη βελγική Αντβέρπ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στον 4ο όμιλο του BCL και ψάχνει για ένα αποτέλεσμα που εκτός των άλλων θα του δώσει και ψυχολογία για τη συνέχεια, δεδομένου ότι έχει αρχίσει τη σεζόν με έξι ήττες στα πρώτα επτά παιχνίδια του εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Υποδέχεται λοιπόν τη Νεπτούνας, την οποία βρήκε στον δρόμο του και στις δύο πρώτες σεζόν της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε για την αντίπαλο της ομάδας του: «Είναι μια έμπειρη ομάδα με στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει στη χώρα από όπου προέρχεται. Έχουν αρκετά ψηλά παιδιά, ακόμα και στην περιφέρεια, και έτσι πολλές φορές παίζουν με πολύ ψηλές πεντάδες. Σίγουρα υπάρχουν και έμπειροι παίκτες, όπως ο Ντελινικάιτις, αλλά γενικά έχει αρκετά μεγάλο ροτέσιον με παίκτες που άλλοι είναι καλοί σουτέρ, άλλοι επικίνδυνοι στα επιθετικά ριμπάουντ. Γενικά, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να εμφανίσουμε ξανά στο παρκέ την ενέργεια που επιβάλλεται να έχεις για να επιβάλεις στο παρκέ ό,τι έχεις προετοιμάσει».

Την άποψή του κατέθεσε και ο Ζήσης Σαρικόπουλος: «Είναι μια ομάδα με ενέργεια και ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις. Πιστεύω ότι έχουν ενθουσιασμό και πιστεύω ότι πρέπει να επιβάλουμε τους δικούς μας ρυθμούς, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στο ριμπάουντ και να έχουμε καλό αμυντικό transition, που μας έχει πληγώσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ειδικά στα σημεία που κολλάει η επίθεσή μας, πρέπει να υπάρχει καλύτερη αμυντική ισορροπία και να μη δεχόμαστε εύκολα καλάθια».

Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία μπαίνει το Περιστέρι Winmasters στην τρίτη «στροφή» του BCL, αφού έχει αρχίσει τη σεζόν έχοντας κάνει το 2/2 στη διοργάνωση και το 5/5 στην ΕΚΟ Basket League. Έχει μπροστά του όμως μία αποστολή με εξαιρετικά μεγάλο δείκτη δυσκολίας, αφού θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στην Ισπανία. Με νίκη θα γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα που θα αρχίσει τη σεζόν στη διοργάνωση κάνοντας το 3/3, μετά τον Άρη του 2016-17 και τον Προμηθέα του 2018-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα για τον Ηλία Ζούρο είναι ότι αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα εν όψει του παιχνιδιού με τους επίσης αήττητους Ισπανούς. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους Βασιλόπουλο, Σαλούστρο και Μόρισον. Ο Βασιλόπουλος έχει πρόβλημα στο ισχίο που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και το Σάββατο απέναντι στο Λαύριο Megabolt, ενώ ο Σαλούστρος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Μόρισον αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, αφού χτύπησε στο γόνατο στον αγώνα της ΕΚΟ Basket League και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η ΑΕΚ θέλει να αφήσει πίσω της τις δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για το BCL και το Ρέθυμνο Cretan Kings για την ΕΚΟ Basket League. Απέναντί της θα βρει την Τετάρτη την Αντβέρπ, την οποία νίκησε δύο φορές πέρυσι στη διοργάνωση με 71-64 εκτός και 77-76 εντός έδρας.

Στο ρόστερ της η βελγική ομάδα που είναι στο 1-1 όπως και η ΑΕΚ, έχει έναν μόνο παίκτη με ελληνικό παρελθόν. Είναι ο Καναδός σέντερ Όουεν Κλάσεν που άρχισε τη σεζόν 2017-18 στον ΠΑΟΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης