Αποφασισμένος για την πρώτη, εκτός έδρας, ευρωπαϊκή νίκη του, είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/11), στην Τσεχία, για την αναμέτρηση, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με την Οπάβα (6/11, 19.30, Novasports 1HD), στοχεύοντας να επιστρέψει στη βάση του με το ροζ φύλλο. Νίκη που, εφόσον προκύψει, θα του δώσει το τρίτο, στη σειρά, θετικό αποτέλεσμά του, μετά τις επιτυχίες που είχε απέναντι σε Ναντέρ και ΑΕΚ.

Η αποστολή του «Δικεφάλου» έφτασε, μετά από ταξίδι 13 ωρών, στον τελικό προορισμό της και κατέλυσε σε ξενοδοχείο που είναι ενταγμένο στο ίδιο συγκρότημα, στο οποίο θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την τσέχικη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ψάχνουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να μην έχει το μεγάλο όνομα, αλλά ξέρει να παίζει το παιχνίδι καλά. Έχει μία ιδιόμορφη και περίεργη φιλοσοφία ιδιαίτερα στην επίθεσή της. Η Ναντέρ ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε εδώ, την υποτίμησε και έχασε το παιχνίδι. Οι αντίπαλοί μας φάνηκαν ανταγωνιστικοί και στα εκτός έδρας τους παιχνίδια, όπως έγινε και με την Χολόν στο Ισραήλ», σχολίασε για την μάχη, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Πρόσθεσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του όλους τους παίκτες του, λέγοντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι, για να πετύχουμε το στόχο μας, την πρώτη μας, εκτός έδρας, νίκη».

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, για πρώτη φορά, για υποχρέωσή του στην Τσεχία, απέναντι σε ομάδα της χώρας, με τους Ουίλ Χάτσερ, Μιλένκο Τέπιτς να είναι οι μοναδικοί, από τα στελέχη του, που έχουν στο αγωνιστικό ενεργητικό τους εικόνα από το τσέχικο μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός γκαρντ, λόγω της θητείας του, για τρία χρόνια, στην Decin, ενώ ο Τέπιτς έχει παίξει απέναντι στην κορυφαία και πρωταθλήτρια ομάδα της, Νίμπουρκ, ενώ πριν από μια δεκαετία αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ευρώπης, στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στο Κατοβίτσε, με την εθνική Σερβίας.

Σχολίασε σχετικά γι’ αυτό: «Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 δεν είχα δει ξανά στο μπασκετικό χάρτη αυτή την πόλη (Κατοβίτσε), αλλά όταν φτάσαμε εδώ θυμήθηκα όλα όσα έγιναν στο Ευρωμπάσκετ. Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε, αλλά μου φαίνεται ότι είναι τόσο κοντά. Εύχομαι το πέρασμά μας από αυτή την πόλη να μας φέρει την ίδια τύχη που είχαμε και τότε με την εθνική ομάδα, όταν κατακτήσαμε την 2η θέση στο Ευρωμπάσκετ. Εύχομαι, λοιπόν, όλα να πάνε καλά και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Οι δύο τελευταίες μας νίκες και ο τρόπος με τον οποίο, ήρθαν μας έχουν βοηθήσει πολύ, αλλά το πρόγραμμα της ομάδας είναι τέτοιο που δεν υπάρχει πολύς χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία. Ούτε το ταξίδι μπορεί να είναι δικαιολογία, αυτός είναι ο ρυθμός μας πλέον. Έχουμε ρεκόρ 1-3 στη διοργάνωση μέχρι τώρα, στόχος μας είναι να προκριθούμε στους “ 16” και για να πετύχουμε αυτό, πρέπει να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να το πετύχουμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί και η Οπάβα έχει το ίδιο ρεκόρ με μας και έχει τις δικές της φιλοδοξίες. Θα πρέπει να δούμε πως θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε και αν το καταφέρουμε, τότε θα είμαστε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε».

Κατέληξε ο Τέπιτς, λέγοντας: «Όταν παίζεις σε αυτό τον ρυθμό, με συνεχή παιχνίδια, το πιο σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος πνευματικά. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι όλα θα πάνε τέλεια, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά να κερδίσεις αυτά τα ματς. Για αυτό και θεωρώ ότι είναι σημαντικός ο τρόπος, με τον οποίο θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης