Με εξασφαλισμένη θέση στους «16» της διοργάνωσης και στην κλήρωση της προσεχούς Παρασκευής, οι τρεις ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους τα τελευταία παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League. Αυτά θα κρίνουν τη θέση από την οποία θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, άρα θα καθορίσουν και τη θέση τους στην κλήρωση. Την αρχή θα κάνει ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος την Τενερίφη (5/2, 21.30, Novasports 2HD), ενώ την Τετάρτη (6/2) ο Προμηθέας θα αγωνιστεί στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους (19.30, Novasports 2HD) και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Αντβέρπ (21.30, Novasports 1HD).

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την παρουσία του στα πλέι οφ της διοργάνωσης για τρίτη διαδοχική χρονιά και με αυτό το δεδομένο δεν έχει βαθμολογική πίεση για το παιχνίδι του κόντρα στην πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Τενερίφη. Ο Δικέφαλος, πάντως, με νίκη θα πάρει την 3η θέση, κάτι που θα συμβεί και σε περίπτωση ήττας, αρκεί την ίδια ώρα η Χολόν να νικήσει τη Ναντέρ στον αγώνα-τελικό για το 4ο εισιτήριο από τον συγκεκριμένο όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνιστικά ο Δικέφαλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Φιλ Γκος που έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Kάναμε και εφέτος μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, με ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους και καταφέραμε μία αγωνιστική πριν το τέλος να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκρισή μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, να τελειώσουμε αυτήν την πρώτη φάση, με ένα καλό παιχνίδι, με μια νίκη».

 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπάβα – Βόννη

ΠΑΟΚ – Τενερίφη

Βενέτσια – Φρίμπουργκ

Χολόν – Ναντέρ

 

Η κατάταξη (σε 13 αγώνες)

1. Τενερίφη 11-2

2. Βενέτσια 9-4

3. ΠΑΟΚ 8-5

4. Χολόν 7-6

—————-

5. Ναντέρ 7-6

6. Βόννη 6-7

7. Φρίμπουργκ 3-10

8. Οπάβα 1-12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης