Σε «μικρές λεπτομέρειες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απέδωσε την έκβαση του 44ου τελικού Κυπέλλου και την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, με το τέλος του ματς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αρχικά:

«Θα ήθελα, αρχικά, να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, την πόλη του Ηρακλείου, επίσης, για την όμορφη διοργάνωση σε ένα όμορφο περιβάλλον. Ήταν, ακόμη, εξαιρετική η ατμόσφαιρα, το μπάσκετ βγαίνει κερδισμένο, παρ’ όλο που δεν υπήρχαν σήμερα εδώ οργανωμένοι. Τελευταία θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα μου. Καταφέραμε κάτι που δεν πίστευαν πολλοί, να φανούμε ανταγωνιστικοί, να έχουμε τον έλεγχο από ένα σημείο και μετά και να χάσουμε το ματς στις λεπτομέρειες. Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά σε όλες τις καταστάσεις. Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι ο χαρακτήρας που έχουμε φτιάξει. Αρχίσαμε το παιχνίδι απέναντι στον ισχυρότερο αντίπαλο, έπαιζε σήμερα ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Αρχίσαμε άσχημα, ήμασταν, όμως, ψύχραιμοι στη συνέχεια, είχαμε θέληση, πάθος, βρήκαμε τη δύναμη να επιστρέψουμε και να βάλουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Χάσαμε ένα ματς που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η εικόνα μας, στο τέλος, δείχνει πόσο το πιστεύαμε. Ευχαριστώ τον οργανισμό του ΠΑΟΚ για τη στήριξη που μας παρείχε, με τη σημερινή μας εμφάνιση έχουμε κάνει πολλούς περήφανους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Όταν έχεις δώσει όλο σου το είναι, σωματικά και πνευματικά, δεν μπορείς να σκεφτείς την επόμενη μέρα. Χρειάζεται να ξεκουραστούμε, έχουμε πιέσει πολύ τους εαυτούς μας. Κάναμε ένα μήνα στα… κόκκινα. Είχαμε να προκριθούμε στον τελικό και στους «16» της Ευρώπης. Πρέπει να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας και να δούμε τις αμέσως επόμενες μέρες τους επόμενους στόχους μας.

Είχαμε πει στο παιχνίδι ότι πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα συναισθήματά μας. Για να μπορέσεις να αποδώσεις, δεν μπορείς να απογοητεύεσαι, ούτε να ενθουσιάζεσαι στη διάρκεια του ματς. Είχαμε απόλυτη συγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός δεν ήρθε να περάσει ένα ωραίο απόγευμα στο Ηράκλειο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, αρχίσαμε να στεναχωριόμαστε για το ότι χάσαμε. Έχουμε αποφασίσει και ζούμε με την πραγματικότητα, ξέρουμε ποιοι είναι κοντά μας. Στηρίζουμε τους εαυτούς μας και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ είναι στον τελικό και στους “16” της Ευρώπης».

Ο Παπαθεοδώρου κατέληξε επισημαίνοντας: «Η γενική εικόνα στο μυαλό μου είναι ότι είχαμε μια καλή διαιτησία. Δε θα σχολιάσω ειδικές φάσεις, είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν καλές, πολλές μικρές λεπτομέρειες καθόρισαν την εξέλιξη του τελικού. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Χάσαμε δύο καλάθια, στο τέλος, με τους Μαργαρίτη, Χάτσερ, ο Παναθηναϊκός ευστόχησε. Ακόμη και η άστοχη βολή του Γκος, αν έμπαινε, θα έδινε ίσως άλλο τέλος στο ματς. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά, μας έλειψαν πολλά και μικρά πράγματα. Δυστυχώς, δεν ήταν υπέρ μας οι μικρές λεπτομέρειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης