H AEK, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, αναδείχθηκε νικήτρια στην πρώτη ευρωπαϊκή της μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Μπάνκι επιβλήθηκε την Τρίτη με 84-75 των «ασπρόμαυρων» στο κλειστό της Πυλαίας κι έτσι απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, δεδομένου ότι ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην έδρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περυσινή κάτοχος του τροπαίου στον επαναληπτικό, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (13/3) στο ΟΑΚΑ ακόμη κι αν ηττηθεί με διαφορά μέχρι οκτώ πόντων θα πάρει το εισιτήριο για τους «8».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «Ένωσης» ήταν ο Βινς Χάντερ με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, έχοντας βέβαια άξιους συμπαραστάτες τον απόλυτα εύστοχο Σάκοτα (είχε 16 πόντους 2/2 δίποντα, 3/3τρίποντα και 3/3 βολές), τον Σαντ-Ρος, ο οποίος είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Γκρίφιν, που τελείωσε το ματς με 13 πόντους.

Στον αντίποδα από τον ΠΑΟΚ ο Αντώνης Κόνιαρης με 18 πόντους ήταν ο μόνος που το πάλεψε ως το φινάλε και μάλιστα με πέντε δικούς του πόντους μετέτρεψε το 70-84 στο τελικό 75-84 για να διατηρήσει κάποιες ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα 15 πόντους είχε ο Μιλένκο Τέπιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Σαν σίφουνας μπήκε στον αγώνα η ΑΕΚ και κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έδειχνε να τα έχει τα χαμένα.

Κι αυτό γιατί είδε την αντίπαλό του να κάνει ένα επιμέρους σερί 26-2 στα πρώτα οκτώ λεπτά του παιχνιδιού, την ώρα που το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τον βρήκε να χάνει με 30-11 από τους δαιμονισμένους «κιτρινόμαυρους».

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και χάρη σε τέσσερα εύστοχα τρίποντα «έτρεξαν» ένα επιμέρους 21-7 στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, πλησιάζοντας ακόμη και στους πέντε πόντους (32-37) στα 4:45 πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Πάντως παρά τον εκνευρισμό που υπήρχε στην ΑΕΚ από το come back του ΠΑΟΚ η ομάδα του Μπάνκι κατάφερε με… μπροστάρη τον Χάντερ (σημείωσε τους έξι από τους οκτώ τελευταίους πόντους της στην 2η περίοδο, έχοντας κάνει ήδη double double), να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με εννέα πόντους (45-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ρίξουν κι άλλο τη διαφορά, ωστόσο ο η ΑΕΚ κατάφερνε να έχει διψήφια διαφορά πόντων μέχρι τα μισά της περιόδου, ενώ στη συνέχεια η κάτοχος του τροπαίου έσφιξε την άμυνά της και με τον Γκρίφιν ν’ αναλαμβάνει δράση έκανε ένα επιμέρους 11-2, φτάνοντας στο +19 τη διαφορά στο 30’ (46-65).

Στον επίλογο του αγώνα, με τον Λαρεντζάκη και το «καυτό» χέρι του Σάκοτα από τα 6.75, η ΑΕΚ πήγε στο +20 (32′ 53-73).

Πάντως οι «ασπρόμαυροι» πάλεψαν και με πέντε πόντους στο φινάλε από τον Κόνιαρη (σ.σ. πέτυχε τρίποντο στη λήξη και οι διαιτητές συμβουλεύτηκαν το instant replay για να το καταμετρήσουν), κατάφεραν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους (75-84), διατηρώνοντας έτσι κάποιες ελπίδες στο δύσκολο έργο που έχουν στον επαναληπτικό με την Ένωση.

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 84-75

Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιερίνια

To πανό των φίλων του ΠΑΟΚ για τη Μακεδονία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης