Στην πίστη που είχαν οι παίκτες του για την ανατροπή του εις βάρος τους σκορ, αλλά και τη βοήθεια της τύχης στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, μετά τη νίκη της ομάδας του με 73-71 επί της ΑΕΚ, στο ντέρμπι δικεφάλων της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

«Βγήκαμε από την αρχή εκτός παιχνιδιού με τα τρίποντα της ΑΕΚ. Οι αντίπαλοι έβρισκαν λύσεις συνεχώς, εμείς κάναμε λάθη και τους δίναμε δικαίωμα να φτάσουν εύκολα στο καλάθι. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, αλλά από το 24’ και μετά παίξαμε πολύ καλύτερα στην άμυνα, λειτουργήσαμε αποτελεσματικότερα επιθετικά, έχοντας υπομονή, βάλαμε μεγάλα σουτ και κάναμε την ανατροπή με σύμμαχο και την τύχη. Βοήθησε πολύ και ο κόσμος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πίστη που έδειξαν και την προσπάθεια που έκαναν. Η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο Μαρκόπουλος επισήμανε: «Στην έδρα σου θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι πιο δυνατός και αυτό μπορεί να σε βγάλει εκτός παιχνιδιού, θέλαμε γρήγορα να πάρουμε τα ηνία στο σκορ, κάναμε λάθη και αυτό ήταν… βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΚ. Στο τέλος θέλαμε δυνατό “pick ´n´ roll”, μας έκλεισαν στη ρακέτα έμεινε ελεύθερος ο Όντουμ και σούταρε.

Δεν θέλω να συζητήσω για τα παράπονα της ΑΕΚ ή τις βολές που είχαμε εμείς και αυτοί. Ο Λάνγκφορντ είναι παίκτης της ομάδας, πήρε πάσες, για να τις πάρει, όμως, δούλεψε ο Τσόχλας. Όλοι οι παίκτες μας ήταν καλοί. Ο Βον βοήθησε όσο μπορούσε, μην ξεχνάτε ότι 4-5 μέρες ήτανε με ίωση. Τον έχουν, επίσης, «διαβάσει» καλύτερα οι αντίπαλοι. Είναι ομορφιά του μπάσκετ το σουτ στο τέλος, αλλά πρέπει να παίζεις μπάσκετ πιο νωρίς για να κερδίζεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης