Το Basketball Champions League προχωράει με την 4η αγωνιστική, όπου οι ελληνικές ομάδες δίνουν παιχνίδια που μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά στη μετέπειτα πορεία τους. Οι δύο Δικέφαλοι αγωνίζονται απόψε. Η ΑΕΚ στη Γαλλία (21.30, Novasports 1HD) κόντρα στην Ντιζόν και ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία (19.30, Novasports 2HD) αναμετράται με μια άλλη γαλλική ομάδα, τη Ναντέρ, ενώ την Τετάρτη (31/10, 19.30) ο Προμηθέας θα υποδεχτεί την Μπεσίκτας.

Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση, στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ και στο ΟΑΚΑ επί της Μπάμπεργκ, οπότε θα αναζητήσει την τρίτη διαδοχική επιτυχία της σε σύνολο τεσσάρων αγώνων. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα συνεισφέρει ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος υπέστη κάκωση μηνίσκου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Basket League του Σαββάτου με τον Προμηθέα. Στον αντίποδα ο Βασίλης Καββαδάς ξεπέρασε το πρόβλημα στη γάμπα που τον άφησε έξω από τον αγώνα της Πάτρας και ακολούθησε την αποστολή στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οριακό, αν και για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι απέναντι στη Ναντέρ για τον ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει την προσπάθειά της με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Οι Γάλλοι προέρχονται από μια άνετη νίκη στη Γερμανία επί της Βόννης και στο δυναμικό τους έχουν έναν Αμερικανό με σημαντική προϋπηρεσία της Basket League, τον Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος πέρασε από τον Κολοσσό H Hotels, τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος θα αποφασίσει αύριο για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Τζαμάλ Τζόουνς που επέστρεψε από τραυματισμό, δήλωσε σήμερα: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στο γήπεδό μας, προερχόμαστε από τρεις ήττες στις πρώτες αγωνιστικές και πρέπει να κάνουμε την πρώτη μας νίκη για να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες πιθανότητες στη συνέχεια την παρουσία μας στις τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε για τον αντίπαλο της ομάδας του: «Στην αρχή της χρονιάς είχε δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, γιατί είχε τρεις σημαντικές απουσίες. Εδώ και περίπου 15 μέρες έχουν επιστρέψει, με αποτέλεσμα να κάνει τρεις σημαντικές νίκες σε γαλλικό πρωτάθλημα και Basketball Champions League. Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε εύκολα την Τέλεκομ Βόννης εκτός έδρας και το Σάββατο νίκησε με μεγάλη διαφορά την περσινή πρωταθλήτρια, Λε Μαν. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Κύριος εκφραστής της επίθεσής της είναι ο Ντόμιικ Oυότερς, αλλά είναι πλαισιωμένος με καλούς παίκτες και πολύ καλούς σουτέρ. Είναι μια ομάδα με πολύ υψηλό ποσοστό στο τρίποντο. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και νομίζω ότι η επιθετικότητά μας και η διάθεσή μας θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο να περιορίσουμε τη δημιουργία και την εκτέλεσή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φιλ Γκος πρόσθεσε: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να αρχίσουμε να νικάμε» τονίζοντας σχετικά με την πίεση που υπάρχει πια στην ομάδα του: «Είναι καλή πίεση. Είναι οι στιγμές που δείχνεις ποιος είσαι ως άνδρας. Η σεζόν θα έχει σκαμπανεβάσματα». Όσο για αυτά που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια. Να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Ξέρω ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Θα είναι μία μεγάλη μάχη, ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Την Τετάρτη και με τον… αέρα του 3/3 με το οποίο όχι απλά μπήκε στο BCL αλλά άρχισε να γράφει την ευρωπαϊκή ιστορία του, ο Προμηθέας περιμένει την Μπεσίκτας στο «Δ. Τόφαλος». Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προέρχεται από τη νίκη επί της ΑΕΚ για την Basket League και έχει διαθέσιμο τον Δημήτρη Κατσίβελη που έχασε τα τελευταία παιχνίδια της. Απέναντί του ο Προμηθέας έχει μια ομάδα που μετράει δύο συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση (από τη Νεπτούνας εκτός και τη Στρασμπούρ εντός έδρας) και έχει στο «τιμόνι» της τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης