Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της αναμέτρησης, για πολλούς λόγους, κύρια διότι, στη δεδομένη χρονική στιγμή, καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι αγωνιστικά έτοιμη, εκφράστηκε ο Κώστας Φλεβαράκης για το εκτός έδρας ντέρμπι που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (29/9), για την πρεμιέρα της Basket League, με τον Άρη.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» τοποθετήθηκε σήμερα για το ματς, στο PAOK Sports Arena, σε εκπροσώπους του Τύπου, καταθέτοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία πως το σύνολό του θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στους «κίτρινους», για τους οποίους «δεν έχουμε εικόνα. Χθες ήμουν έτοιμος να ζητήσω από τον κόουτς Μαρκόπουλο παιχνίδι τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη σεζόν φέτος, χωρίς να υποτιμάμε οποιοδήποτε παιχνίδι πρωταθλήματος, ειδικά όταν στο ξεκίνημα έχουμε να παίξουμε Άρη», είπε, αρχικά, ο Φλεβαράκης και πρόσθεσε:

«Γνωρίζω αυτά τα παιχνίδια, σε πολλές εκφάνσεις, με διαφορετικά πράγματα να διακυβεύονται κάθε φορά. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στην παρούσα φάση, με τις δύο ομάδες να είναι σε χαμηλό επίπεδο ετοιμότητας, δεν μπορούμε να πούμε ή να προβλέψουμε πολλά. Για τον Άρη, ειδικά, δεν έχουμε εικόνα. Ο Άρης έχει δική μας. Χθες ήμουν έτοιμος να ζητήσω από τον κόουτς Μαρκόπουλο παιχνίδι τους, αλλά δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Είναι σημαντικό να δείξουμε στον αγώνα την προσπάθεια που έχουμε μέχρι τώρα κάνει σε ομαδική δουλειά. Θα είναι ένα δυνατό τεστ χαρακτήρα το ματς, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το μπασκετικό κομμάτι, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες του αγώνα στο γήπεδο του αντιπάλου, με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Ο στόχος, γενικά, είναι να αισθανόμαστε κάθε μέρα ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Θέλω να δείχνουμε πως μπορούμε να παίξουμε οπουδήποτε, χωρίς να καταλαβαίνουμε τίποτα άλλο. Αυτό θέλω να γίνει και την Κυριακή. Να δείξουμε χαρακτήρα σε μια δύσκολη έδρα, σε ένα γεμάτο γήπεδο, συνθήκες στις οποίες δεν έχουμε δει, μέχρι τώρα, τα παιδιά. Είμαι αισιόδοξος, θα παρουσιαστούμε σε ικανοποιητικό βαθμό στο παιχνίδι της Κυριακής. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά και τακτικής και διαβάσματος του παιχνιδιού. Η εικόνα των παιδιών μου δίνει την αισιοδοξία ότι κάθε μέρα που περνά θα είμαστε καλύτεροι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι θα καθορίσει την τελική έκβαση της μάχης με τον Αρη, σχολίασε: «Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι θα μετρήσει το ποιος το θέλει περισσότερο, γιατί φυσικά και οι δυο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Πάντα, βέβαια, το πλεονέκτημα το έχει η γηπεδούχος ομάδα, η οποία θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, χωρίς να είμαστε έτοιμοι, απέναντι σε μια ομάδα που είναι στην ίδια κατάσταση. Θα κριθεί, πιστεύω, το ματς από τη συγκέντρωση και το πώς θα αντιδράσει κάθε ομάδα στα δύσκολα σημεία που θα προκύψουν στη διάρκειά του. Περιμένω ένα παιχνίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, η ομάδα που θα χειριστεί καλύτερα τα “πάνω” της, αλλά περισσότερο τα “κάτω” της, αυτή θα έχει και το θετικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη, για να είμαστε ειλικρινείς, η κατάσταση των δύο ομάδων προδιαθέτει για το χειρότερο θέαμα στο ματς. Προσπαθούμε, ως ομάδα, να τρέξουμε, έχουμε παιδιά που μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό. Βέβαια, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει να ξέρεις και το πότε να “φρενάρεις”. Θέλουμε να κινηθούμε στη λογική του σύγχρονου μπάσκετ, με ταχύτητα, πολλές κατοχές. Συνήθως οι πολλές κατοχές ανεβάζουν το σκορ και εκεί αυτομάτως μπορεί κανείς να θεωρήσει πως είναι πιο προβληματική η άμυνα. Θέλουμε δουλειά και στις δύο πλευρές, είναι σίγουρο».

Για την ατμόσφαιρα που αναμένεται να υπάρχει την Κυριακή στο “Nick Galis Hall” και τη σημασία της παρουσίας στο ρόστερ Ελλήνων παικτών, ειδικά του Μαργαρίτη και του Τσόχλα, επισήμανε: «Υπάρχει ιδιαιτερότητα σε τέτοια παιχνίδια, πάντα προσπαθείς να βάλεις τους… νεοφερμένους στο κλίμα που περιμένουμε να συναντήσουμε, αλλά και αυτό πρέπει να γίνει με μέτρο, ώστε να μη φορτωθούν με περισσότερο άγχος.

Οι Έλληνες, ειδικά στην ομάδα μας, και θα μιλήσω πέρα από το παιχνίδι με τον Άρη, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο. Βασίζομαι πάρα πολύ στην προσπάθειά τους, όχι μόνο στους Μαργαρίτη, Τσόχλα, αλλά και στους Σαρικόπουλο, Σχίζα, που ξέρουν τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διαθέτουμε έξι ξένους, εκ των οποίων οι δύο έχουν εικόνα από την Basket League, o Λιούις και ο Ουίγκινς. Επομένως, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο οι Έλληνες, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γενικά και για την επίτευξη μιας καλύτερης ισορροπίας εντός και εκτός γηπέδου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης