Μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού στο ημίχρονο από το ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ (17:00, ΕΡΤ)! Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 18 τίτλους, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τρία τρόπαια επιστρέφει σε τελικό μετά από 20 χρόνια.

Οι δυο τους «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε τελικό Κυπέλλου μετά από 37 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1982, στον 44ο τελικό του θεσμού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στον τελικό, που θα είναι ο 24ος στην ιστορία τους, μετά από απουσία ενός χρόνου (το 2017 είχαν κατακτήσει το τρόπαιο), αφού πέρυσι τον τίτλο διεκδίκησαν στον τελικό ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, με την Ένωση να αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ελλάδας 2018. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο μοναδικός «πράσινος» που δεν ακολούθησε -προληπτικά- το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω ενοχλήσεων στη μέση, την Παρασκευή (15/2).

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο για τελευταία φορά (1999) και είναι ο 8ος τελικός στην ιστορία του. Ο Φιλ Γκος που ταλαιπωρείται πλέον και από έναν μυϊκό σπασμό στη μέση, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας την Παρασκευή (15/2), προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο  και να είναι στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου για τον αγώνα της Κυριακής στο Ηράκλειο.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι σε τελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 1982, με τον Παναθηναϊκό να χαμογελά, 65-63, στο Αλεξάνδρειο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τζάμπολ έχει οριστεί στις 17:00 (EΡΤ 2) και διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Καρακατσούνης, Παπαπέτρου και η Τσαρούχα! Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μία γυναίκα «σφυρίζει» σε έναν τελικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης