Με την 6η αγωνιστική συνεχίζεται το Basketball Champions League. Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τη Λιετκαμπέλις (19:30, Novasports 2HD) με στόχο την 5η συνεχόμενη νίκη της, ενώ ο Προμηθέας θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες στο Κλαϊπέντα απέναντι στη Νεπτούνας (19.00 ΕΡΤ2-Novasports 1HD) σε δύο ελληνο-λιθουανικές αναμετρήσεις. Την Τετάρτη (14/11) ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει την τρίτη διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση, υποδεχόμενος την ελβετική Φρίμπουργκ.

Με σύνθεση… ανάγκης η ΑΕΚ περιμένει τη Λιετκαμπέλις. Στα προβλήματα που «κουβαλάει» τις τελευταίες εβδομάδες με τους Σάκοτα, Καββαδά και Ξανθόπουλο (υποβάλλονται σε θεραπεία), προστέθηκε αυτό του Ξαβιέ Ρατάν-Μέις που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Basket League με τον Χολαργό και θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες στο BCL, όμως και αυτό το σερί θέλει να επεκτείνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λούκα Μπάνκι δήλωσε: «Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για αυτόν τον λόγο θα επιδιώξουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη του ρόστερ. Η ομαδικότητά μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μέχρι στιγμής στους αγώνες που έχουμε δώσει και το στοιχείο που θα μας κάνει να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα» και πρόσθεσε για τους Λιθουανούς: «Θα αντιμετωπίσουμε μία επικίνδυνη, φιλόδοξη ομάδα με μεγάλο ρόστερ και νέο προπονητή. Η Λιετκαμπέλις έχει δείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα και περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Διακρίνεται για τη σκληρή άμυνα που παίζει και για το ρυθμό που τρέχει στο παρκέ». Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση και την υποστήριξη από τους οπαδούς μας για να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Θα είναι δύσκολα και τα σαράντα λεπτά αύριο και θα χρειαστούμε τους οπαδούς στο πλευρό μας».

Η Λιετκαμπέλις μετράει δύο νίκες στις πέντε αγωνιστικές, επικρατώντας άνετα στην έδρα της της Ντιζόν και της Νίμπουρκ, ενώ ηττήθηκε από την Αντβέρπ εντός και τις Μπάμπεργκ και Χάποελ εκτός έδρας. Πρόκειται για μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία -έχει μέσο όρο 14,8 πόντων στο transition παιχνίδι- ενώ σουτάρει καλά από την περίμετρο -έχει 41,5% στα τρίποντα.

Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση για τον Προμηθέα που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε το αήττητό του στο Στρασβούργο και θα αγωνιστεί στη Λιθουανία κόντρα στη Νεπτούνας. Τα προβλήματα (Χολ, Έλις) δεν έχουν εγκαταλείψει την ομάδα του Μάκη Γιατρά που ταξιδεύει για το μακρινό Κλαϊπέντα με την ψυχολογία της σημαντικής εκτός έδρας νίκης επί του Ρεθύμνου Cretan Kings στην Basket League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Λιθουανοί είναι στην τετραδα του ομίλου του Προμηθέα με ρεκόρ 3-2, κάνοντας το 2/2 στην έδρα τους απέναντι στη Στρασμπούρ και στην Μπεσικτάς. Είναι ομάδα που μεταξύ άλλων πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ έχοντας μέσο όρο 11 δεύτερων επιθέσεων από τις οποίες αποκομίζει 12,8 πόντους ανά αγώνα.

Οι νίκες επί της Ναντέρ εντός και της Οπάβα εκτός έδρας έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε μετά το αρχικό 0-3 στο BCL και την Τετάρτη (14/11, 19.30) μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί απέναντι στην ελβετική Φρίμπουργκ. O Λίνος Χρυσικόπουλος είπε για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής: «Η Φρίμπουργκ έχει δείξει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά από τη στιγμή που παίζουμε και στην έδρα μας, θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε στη νίκη ανεξάρτητα από το τι θα αντιμετωπίσουμε».

Η Φρίμπουργκ έχει χάσει τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της στη διοργάνωση επικρατώντας μόνο της πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου, Οπάβα. Ήταν ωστόσο ανταγωνιστικό την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία πριν ηττηθεί από τη Ναντέρ με 96-87. Οι Ελβετοί είναι ομάδα με ιδιαίτερη έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ -είναι 4η στη διοργάνωση με μέσο όρο 14- που όμως είναι σχεδόν ακίνδυνη από μακριά σουτάροντας με 24,3% από το τρίποντο.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης