Με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Χαραλαμπίδη θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης την Πέμπτη, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

Ο Έλληνας κόουτς στη media day ενόψει του ματς με τους Ρώσους αναφέρθηκε στην κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, μετά την απόφαση της διοίκησης για τον Βόβορα, ενώ μίλησε και για το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ευχάριστες αυτές οι καταστάσεις, είναι άβολες. Κάθε συναισθηματισμό πρέπει να τον βάλουμε στην άκρη, είμαστε επαγγελματίες. Η δική μου δουλειά και του σταφ είναι μέσα στο γήπεδο. Το τι θα γίνει εξωαγωνιστικά δεν το γνωρίζουμε. Υπάρχουν άμεσες υποχρεώσεις και πρέπει να είμαστε στις επάλξεις. Πρέπει να πάμε παρακάτω», ανέφερε αρχικά, ενώ για το αυριανό ματς με την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ είπε:

«Είναι γνωστό πως η Ζενίτ είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα με εξαιρετική λειτουργία. Το έχει αποδείξει. Έχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δώσουμε έμφαση. Ο τρόπος που θα μπούμε να παίξουμε άμυνα και η καταστάσεις σε συγκεκριμένα plays θα είναι καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα».

Για τα σκαμπανεβάσματα του Παναθηναϊκού επισήμανε: «Το σίγουρο είναι πως έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα, δεν μπορούμε να δίνουμε πλεονέκτημα στον αντίπαλο στο ξεκίνημα του αγώνα. Με όσα έχουν γίνει και με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει είναι κατανοητό το πρόβλημα και τα παιδιά θα δείξουν την απαραίτητη ενέργεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την πρόκληση που έχει μπροστά του, τόνισε: «Πρόκληση είναι να κάθεσαι στον πάγκο μιας ομάδας Ευρωλίγκα. Η αξία του κόουτς Πασκουάλ έχει γίνει φανερή όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πράγματα και τα παιδιά είναι έτοιμα να δείξουν ό,τι δεν έδειξαν στα προηγούμενα παιχνίδια και ό,τι μας υπολείπονταν».

 

Παπαπέτρου: «Δεν φταίει ένας, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης»

Aπό τη μεριά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου χαρακτήρισε στενάχωρη την απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα από την τεχνική ηγεσία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού είναι συλλογική.

«Είναι μια στενάχωρη στιγμή. Δυστυχώς είναι κομμάτι του αθλητισμού. Είναι αποφάσεις που δεν τις παίρνουμε εμείς. Σαν παίκτης με ενδιαφέρει πολύ το αυριανό παιχνίδι, να κερδίσουμε, να παίξουμε καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα. Τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι. Ποτέ δεν φταίει ένας. Αυτό είναι το σίγουρο. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν είναι δική μου η θέση να κρίνω», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της ομάδας.

Για το ματς της Πέμπτης με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ είπε: «Θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι. Είναι ποιοτική και σκληρή ομάδα η Ζενίτ. Ο κόουτς Πασκουάλ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Θέλουμε πιο πολύ από ποτέ τη νίκη για να αναπτερωθεί το ηθικό μας. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι αύριο. Έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Με την απουσία του Πόιθρες που αμυντικά καλύπτει κενά, θα είναι διαφορετική η δομή τους. Πρέπει να βρούμε τρωτά σημεία και να επιτεθούμε σε παίκτες. Αμυντικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν».

Για τα διαφορετικά πρόσωπα που βγάζει ο Παναθηναϊκός στα ματς υπογράμμισε: «Προφανώς το νόμισμα έχει δύο όψεις. Ξεκινάμε άσχημα και κυνηγάμε. Όταν κυνηγάμε παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και δεν αφήνουμε να ξεφύγουν. Μπορούμε να επανέλθουμε σε κάθε παιχνίδι, έχουμε το χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό είναι να μπαίνουμε με την ίδια συγκέντρωση στα παιχνίδια».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης