Την επίσημη «πρώτη» προπόνηση είχαν την Τρίτη (18/8) οι παίκτες του Παναθηναϊκού, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Βόβορα. Ο προπονητής των «πρασίνων» δήλωσε ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι, παρά τη δεδομένη μείωση του μπάτζετ και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα θα παίζει με το 100% της ενέργειας σε κάθε κατοχή, σε κάθε δεκάλεπτο».

Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε και στα… νέα δεδομένα, όχι μόνο λόγω της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και ελέω κορωνοϊού καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, εξήγησε για την απόφασή του να παραμείνει στους «πράσινους»: «Το πόσο ωραία μου έχει φερθεί ο Παναθηναϊκός, με έχει κάνει να νιώθω σαν οικογένεια, ήταν μονόδρομος να μείνω εδώ και να τελειώσω το συμβόλαιό μου». Ο Νεμάνια Νέντοβιτς δήλωσε «είμαι έτοιμος για τα μεγάλα σουτ», ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης παραδέχτηκε: «Είμαι πιο έτοιμος».

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, δήλωσε: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, ζούμε σε μια καινούρια και δύσκολη συνθήκη. Ας ελπίσουμε σύντομα να έχουμε την λύση με το εμβόλιο για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πριν από δύο μήνες ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό. Είχαμε βάλει κάποιους άξονες για την επιλογή των παικτών. Η αθλητικότητα, το κίνητρο και η πνευματική ετοιμότητα ήταν τα βασικά κριτήρια. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα, με την μείωση του μπάτζετ κινηθήκαμε σε μία διαφορετική κατεύθυνση, αλλά αυτή η κατεύθυνση δεν θεωρώ ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα είναι επιτυχημένη στο τέλος της σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη στελέχωση του ρόστερ. Μετά από μεγάλη αποχή, ήρθαν όλοι με όρεξη και κίνητρο. Ξέρουν τι τους δίνει ο Παναθηναϊκός. Ήρθαν με “δίψα” για να δουλέψουν και να διακριθούν.

Όλο το μάνατζμεντ και όλη η ομάδα δούλεψαν πολύ αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού ότι μιλήσαμε πολύ με τους παίκτες, με τα παιδιά που είχαμε επιλέξει. Τους δώσαμε τον ρόλο τους, το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Έγινε μια καλή και ελκυστική δουλειά. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει μια διαφορετική σεζόν φέτος. Προσφέρει σε κάποια παιδιά ρόλο, την ευκαιρία να αλλάξουν επίπεδο με μια χρονιά στη Euroleague, όπως παιδιά σαν τον Φόστερ. Ο Νέντοβιτς και ο Ουάιτ έχουν πορεία στη Euroleague, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι στυλοβάτες αυτής της ομάδας. Η κατεύθυνση και η προσέγγιση αυτή μας βοήθησε για να πάρουμε τους περισσότερους από τους στόχους που είχαμε θέσει εξ αρχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τον στόχο της ομάδας σχολίασε ότι: «Το είχαμε πει από την πρώτη μέρα: ο στόχος είναι να κάνουμε μια παναθηναϊκή, τίμια προσπάθεια. Θα φτιάξουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική, αυτό είπαμε και στην πρώτη κουβέντα με τους παίκτες. Θέλουμε μια ομάδα που θα παίζει με το 100% της ενέργειας σε κάθε κατοχή, σε κάθε δεκάλεπτο. Αυτό θα δουλέψουμε. Αυτό ξεκινάει από την πρώτη προπόνηση. Με βάση αυτό τον άξονα θα προχωρήσουμε.

Η φετινή σεζόν είναι ένα ερωτηματικό, με βάση τα όσα θα δούμε. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κόσμο. Μιλούσα με ανθρώπους από το Ισραήλ, εκεί έπαιξαν μέχρι το τέλος χωρίς κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολο να ετοιμαστείς να παίξεις έναν τελικό χωρίς κόσμο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα ταξίδια. Είναι μια σεζόν με νέα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, να προσαρμοζόμαστε. Είναι μακριά να σκέφτομαι από τώρα πώς θα πάει η σεζόν. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στην αυριανή προπόνηση. Όταν φτάσουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα έχει φανεί προς τα πού μπορεί να κινηθεί αυτή η ομάδα».

Σχετικά με τους παίκτες στη θέση «1» και αν θα χρειαζόταν έναν γκαρντ ακόμη σημείωσε ότι: «Είναι σίγουρα μια κουβέντα που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η θέση του πόιντ γκαρντ. Δεν υπάρχουν πλέον και στην Euroleague καθαρά πόιντ γκαρντ, γύρω από τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια στήναμε τις ομάδες. Θεωρώ ότι με τη φιλοσοφία και την ταυτότητά μας μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που μπορεί να φαίνεται ως μειονέκτημα. Πιστεύω ότι ο Σαντ Ρος μπορεί να είναι ένα παιδί που με την ταυτότητά του και το size του μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πλέον αλλάζει η ταυτότητα του πόιντ γκαρντ. Με διαφορετικές παρουσίες στην πεντάδα μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα. Σας είπα από την αρχή, είμαι ικανοποιημένος. Και σε αυτή τη θέση έχουμε παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν. Θεωρώ πως το ταλέντο είναι η απόφαση, το είπα και στους παίκτες. Έχω πολλά παιδιά που μπορούν να πάρουν την απόφαση».

Παπαπέτρου: «Για εμένα τα πράγματα ήταν πολύ απλά»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, σημείωσε από μέρους του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμη μία σεζόν είμαι εδώ. Έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο σύνολο με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η ομάδα προσπαθεί να βγάλει υγεία. Εύχομαι να είμαστε υγιείς όλοι μας και εμείς μέσα στο γήπεδο και όσοι ακολουθούν τις ομάδες. Θα είναι μια πολύ ωραία σεζόν. όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε μπάσκετ γιατί σταματήσαμε πρόωρα πέρυσι. Ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν».

Σε ερώτηση για τους λόγους που τον έκαναν να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαρος: «Για μένα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Πριν από την αποχώρηση του κυρίου Γιαννακόπουλου είχα μια συζήτηση μαζί του, όπως και με τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, αλλά και με τον Φράγκι και τον Διαμαντίδη. Το πόσο ωραία μου έχει φερθεί ο Παναθηναϊκός, με έχει κάνει να νιώθω σαν οικογένεια, ήταν μονόδρομος να μείνω εδώ και να τελειώσω το συμβόλαιό μου. Πολλοί λένε πως είναι μια δύσκολη στιγμή, για μένα είναι τεράστια πρόκληση και δουλεύω όλη μου τη ζωή γι αυτό. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταφέρουμε αρκετά πράγματα».

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας τόνισε: «Πολλές σεζόν ξεκινάμε και λέμε για έναν στόχο ο οποίος ακούγεται πάρα πολύ ωραίος για τον κόσμο και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω κάποια προσδοκία. Αυτό που θέλει να δείξει η φετινή ομάδα είναι πιο σημαντικό από τους στόχους. Προφανώς ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίζει, αλλά εμείς θέλουμε να δείξουμε ένα μαχητικό πνεύμα όπως καμία άλλη σεζόν. Θέλω να δουλέψουμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, να παλέψουμε κάθε παιχνίδι να δείξουμε το πνεύμα οικογένειας προς τα έξω και αυτό θα μας φτάσει πέρα από τους στόχους μας. Δεν θα θέσω κάποιον στόχο. Πάμε μέρα με τη μέρα».

Νέντοβιτς: «Είμαι έτοιμος για τα μεγάλα σουτ»

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που ήρθα εδώ. Ήρθα την Τετάρτη και οι πρώτες μέρες ήταν εκπληκτικές. Μαθαίνω τους συμπαίκτες και την πόλη. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Ανυπομονώ να είμαστε όλοι εδώ να αρχίσουμε την προετοιμασία για τη νέα σεζόν με ακόμα καλύτερο τρόπο».

Σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Βόβορα τόνισε: «Μιλήσαμε μια φορά στο τηλέφωνο πριν υπογράψω και δεν μου ανέφερε τους τραυματισμούς, κάτι που μου άρεσε. Μου ανέφερε τα κατορθώματά μου ως παίκτη και το γεγονός πως θα είμαι ένας από τους ηγέτες και πως θα μου δίνει αρκετές ευθύνες και ανυπομονώ γι’ αυτό. Όταν επέλεγα τον επόμενο σταθμό μου ήθελα να είμαι σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένας νέος κόουτς και θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω. Μίλησα με πολλούς παίκτες και μου είπαν ότι ξέρει πολύ μπάσκετ».

Όσο για το αν νιώθει έτοιμος να πάρει τα μεγάλα σουτ είπε: «Το ελπίζω. Κοιτούσα όλα τα στοιχεία πριν υπογράψω εδώ και τα κριτήρια ήταν αυτά που ήθελα. Είναι μια νέα αρχή για το κλαμπ. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα αρχή. Στη Μάλαγα ήμουν ένας από τους πρωταγωνιστές και αυτό θέλω να κάνω και εδώ. Μου αρέσει η ομάδα και όλοι οι παίκτες είναι πεινασμένοι να αποδείξουν πράγματα τη νέα σεζόν. θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».

Μποχωρίδης: «Είμαι πιο έτοιμος»

Τέλος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης τόνισε: «Η ομάδα έχει πολύ καλούς χαρακτήρες. Την πρώτη φορά που μίλησα με τον κόουτς Βόβορα καταλάβαμε ότι θέλουμε να είμαστε στην ίδια ομάδα. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού να βοηθήσω στο γήπεδο όπως μου ζητηθεί».

Σε σύγκριση με το προηγούμενο πέρασμά του από την ομάδα ο Θεσσαλονικιός γκαρντ σημείωσε: «Σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου στον Παναθηναϊκό οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ, έχω αλλάξει και εγώ τόσο ως παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. Στη Θεσσαλονίκη βίωσα πολλές δύσκολες καταστάσεις και αρκετή πίεση. Πιστεύω όλα αυτά πως με έχουν βοηθήσει να γίνω πιο σκληρός και να βελτιωθώ στο παιχνίδι μου. Οπότε θεωρώ πως θα είναι διαφορετική η κατάσταση για εμένα και νιώθω πιο έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Όσο για το αν αισθάνεται τυχερός που επέστρεψε, τόνισε: «Τυχερός νιώθω και μόνο που βρίσκομαι στο χώρο του μπάσκετ και ζω από αυτό που αγαπώ. Πίστευα ότι θα επιστρέψω στον Παναθηναϊκό διότι πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και πραγματικά σκεφτόμουν πως μετά από όλα αυτά θα μου δοθεί η ευκαιρία για να δείξω αυτά που δεν έδειξα την πρώτη φορά».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Γιώργο Βόβορα λέγοντας πως: «Πιστεύω πως θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε ό,τι μου ζητήσει και να τον βγάλω ασπροπρόσωπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης