Με στόχο ένα μεγάλο διπλό θα παραταχθεί απόψε ο Παναθηναϊκός στη «Zalgirio Arena».
Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα φιλοξενηθούν στις 20.00 (Novasports 2) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και θέλουν πάση θυσία το πολύτιμο ροζ φύλλο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.
Το συγκεκριμένο ματς έχει χαρακτήρα τελικού για το «τριφύλλι», καθώς σε περίπτωση ήττας η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα «διπλώσει» τις νίκες επί των πρωταθλητών Ελλάδας και θα τους ρίξει μεταξύ 11ης και 13ης θέσης.
O Ρικ Πιτίνο θα δει στη «μάχη» με τη Ζαλγκίρις τον Σον Κιλπάτρικ να πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα και ευελπιστεί ο Αμερικανός να βρει ανάλογο ρυθμό στην επίθεση, όπως αυτόν που είχε με την Κύμη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του.
O 66χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα Άντριαν Πέιν, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί τελευταία στιγμή.
Αντίθετα, στην Αθήνα έμεινε ο Έλληνας σέντερ Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος δεν χωράει στις επιλογές του Πιτίνο στα ευρωπαϊκά ματς, ενώ στα… πιτς παραμένει ο τραυματίας Κιθ Λάνγκφορντ.
Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ίλια Μπελόσεβιτς και Κάρλος Περούγα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου 77-70
Ολυμπιακός – Χίμκι 71-57
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 99-83
Γκραν Κανάρια – Φενέρμπαχτσε 64-82

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

19.30: Αναντολού Εφές – Νταρουσάφακα (Novasports 3)
20.00: Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Novasports2)
20.00: Μπουντούτσνοστ – Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports 4)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
22.00: Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο (Novasports 3)

H βαθμολογία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης