Τη Ζαλγκίρις υποδέχεται αύριο (26/1, 22:00) ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στην Μπολόνια. Λευτέρης Μποχωρίδης και Λευτέρης Μαντζούκας παραμένουν εκτός πλάνων του Ντέγιαν Ράντονιτς, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε ότι περιμένει ένα πολύ δυνατό ματς, επισημαίνοντας ότι η λιθουανική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει μεγάλο κίνητρο, καθώς παλεύει για την πρόκριση στα πλέι-οφ. Ενέργεια σε έμυνα και επίθεση, σωστό “διάβασμα” του παιχνιδιού και προετοιμασία για μάχη 40 λεπτών ζήτησε από τους παίκτες του ο Ράντονιτς, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση παίκτη για την ενίσχυσή του, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ζαλγκίρις είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση. Κερδίζουν εντός και εκτός έδρας και παίζουν εξαιρετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Παίζουν με πολλή ενέργεια. Φυσικά, έχουν κίνητρο, επειδή έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην οκτάδα και ίσως για κάτι περισσότερο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό ματς, παιχνίδι επαφής, πολύ physical. Σε αυτή την ομάδα μπορείς να δεις την επιρροή που έχουν οι Λιθουανοί παίκτες στο παιχνίδι της. Θα πρέπει ο στόχος μας να είναι και στα 40 λεπτά να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Ράντονιτς.

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ο Μαυροβούνιος τεχνικός είπε: «Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για ένα physical game. Θα πρέπει να έχουμε ενέργεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Να είμαστε έτοιμοι και στα 40 λεπτά για να παλέψουμε και φυσικά να δώσουμε τα πάντα».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους τραυματισμούς, απάντησε: «Για αυτό το ματς, οι Μποχωρίδης και Μαντζούκας είναι εκτός. Για τους υπόλοιπους παίκτες, θα αποφασίσουμε την ημέρα του αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ, σχολίασε: «Σήμερα μπορώ να πω, πως είμαστε ακόμα είμαστε στην αγορά για προσθήκη παίκτη».

Από τη μεριά του ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, δήλωσε: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, νομίζω η πρώτη φορά ήταν η πιο δύσκολη. Τώρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Πάντα θέλω να τους κερδίζω, πάντα θέλεις να κερδίζεις απέναντι στους “δικούς σου” ανθρώπους, δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι είναι. Είναι άλλος ένας αγώνας για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε και θα δούμε…».

Όσον αφορά τα “κλειδιά” του αγώνα, ο Λιθουανός γκαρντ είπε: «Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, είναι όλοι μαζί και στην άμυνα. Έχουν κάποια προβλήματα τώρα χωρίς καθαρό point guard, οπότε θα πρέπει να πιέσουμε την μπάλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα, όμως, έχουν και ψηλούς στους οποίους μπορούμε να επιτεθούμε από την περιφέρεια. Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτές και θα δούμε και πώς θα πάει το παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν συχνά χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, οπότε κάθε μέρα πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ζαλγκίρις έχει έξτρα πίεση επειδή το Final-4 θα γίνει στο Κάουνας, απάντησε: «Γνωρίζω τους περισσότερους ανθρώπους της Ζαλγκίρις, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Κοιτάνε πάντα την επόμενη ημέρα, τον επόμενο αγώνα, προσπαθούν να μην σκέφτονται το Final-4. Οι ομάδες με χαμηλά μπάτζετ πρέπει να σκέφτονται τον επόμενο αγώνα. Αν θέλεις να θέσεις κάποιους στόχους, πρώτα βλέπεις την είσοδο στα play-off και μετά το final-4. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που δεν φτάνει εκεί συχνά, αλλά αν συνεχίσουν να αγωνίζονται έτσι, όλα είναι πιθανά. Για έξτρα πίεση όμως, δεν νομίζω».

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση στην ομάδα του Παναθηναϊκού, σημείωσε: «Περνάμε μια δύσκολη σεζόν όπως σας είπα. Ακούγονται πολλά, αλλά πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Οι φίλαθλοί μας δεν είναι χαρούμενοι. Θα ήταν ψέμα να σας πω ότι όλα είναι καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι έτσι. Είμαστε όμως εδώ και πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε. Να προσπαθούμε να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι παρά μόνο ότι θα τα δίνουμε όλα, το 100% του εαυτού μας, τουλάχιστον σε όσα μπορούμε να ελέγχουμε. Για τα υπόλοιπα παίζουν κι άλλα ρόλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης