Με πρόστιμο 2.500 ευρώ τιμώρησε η αρμόδια επιτροπή της Euroleague τον Κιθ Λάνγκφορντ, εξαιτίας των δηλώσεων που είχε κάνει ο γκαρντ του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία μετά τον πρώτο αγώνα της σειράς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός άσος είχε δηλώσει για το μαρκάρισμα του Αργεντινού Φακούντο Καπάτσο στην προτελευταία επίθεση του «τριφυλλιού» στον πρώτο προημιτελικό με τη «βασίλισσα»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω πως οι διαιτητές στα πλέι οφ, όπως και στο ΝΒΑ, θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο τη σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του, ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα, έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Euroleague, εκτός από το πρόστιμο, ο Λάνγκφορντ έλαβε και προειδοποίηση για ποινή αποκλεισμού από έναν αγώνα σε περίπτωση που υποπέσει ξανά στο ίδιο παράπτωμα.

Στο μεταξύ, απαλλάχθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος είχε επίσης κληθεί σε απολογία με αφορμή δηλώσεις του για τη διαιτησία μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, με πρόστιμο 2.500 ευρώ και προειδοποίηση για αποκλεισμό μιας αγωνιστικής τιμωρήθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μπασκόνια, ο οποίος σχολίασε τη διαιτησία μετά τον πρώτο αγώνα της ομάδας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ανάρτησή του στο Twitter, την οποία πάντως διέγραψε λίγη ώρα αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης