Πανευτυχής για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κολεγίου Iona από τη σεζόν 2020/2021, καθώς και για το γεγονός ότι θα είναι κοντά στο σπίτι του εμφανίστηκε ο Ρικ Πιτίνο σε δηλώσεις του στο «The Dan Patrick Show», όπου κλήθηκε να μιλήσει για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι, γιατί γυρίζω σπίτι. Είμαι ενθουσιασμένος. Το κολέγιο είναι 25 λεπτά από το σπίτι μου. Είναι ένα όνειρο που έγινε αληθινό. Είναι ο τέλειος τρόπος να τελειώσω την καριέρα μου. Ενδιαφερόμουν για τρεις δουλειές. Ήθελα μια μικρή κατάσταση, ένα σχολείο όχι τόσο διάσημο. Αποδείχθηκε η κατάλληλη ευκαιρία» είπε σχετικά με την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για 2,5 χρόνια ήμουν εκτός πάγκων στις ΗΠΑ γιατί με αμαύρωσαν λανθασμένα και τώρα έχει αποδεχθεί από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από τις καταθέσεις πως δεν ήξερα τίποτα για αυτό που είχε γίνει με το σκάνδαλο. Αυτό είναι ένα πράγμα.

Ένα άλλο είναι πως ίσως η τύχη με έφερε στο Iona. Όταν έφυγα από το Louisville, είχα τον συνέταιρό μου που ήταν φίλος με τον πρόεδρο στο Τρανσιλβάνια, που μου είχε πει τότε ότι είχε κάποιους φίλους για να μου προσφέρουν δουλειά. Μου είπε ότι μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο και του απάντησα “ευχαριστώ, αλλά δε θέλω”. Παρ’ όλα αυτά αυτός πήρε τηλέφωνο 1-2 ανθρώπους. Ήρθαν έτσι τα πράγματα και ένας εξ αυτών όπου τηλεφώνησε ο φίλος μου έγινε πρόεδρος στο Iona και με κάλεσε λέγοντας πως ο προπονητής τους αποχωρεί λόγω υγείας και αναζητούν αντικαταστάτη», επισήμανε.

Για το project του Iona ανέφερε: «Προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά, γιατί αποχώρησε ο Τιμ Κλους έπειτα από δέκα χρόνια. Τώρα είναι κάτω γιατί έχασε έναν σπουδαίο προπονητή κι έχασε το πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος είναι ο λόγος που πήγα εκεί και έχω και φίλο τον αθλητικό διευθυντή, Bob LaPenta. Θέλουν να μεγαλώσω το σχολείο και το μπάσκετ είναι ένα όργανο για να γίνει αυτό. Οσο το μπάσκετ αναπτύσσεται, θα αναπτυχθεί και το ίδιο το σχολείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης