Τις νίκες δεν τις φέρνουν τα χρήματα και τα μπάτζετ, αλλά η εκτέλεση, σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο. Αυτό δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πριν τον τρίτο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Τρίτη (23/4, 21:00, Novasports 1HD), στο ΟΑΚΑ, για τα πλέι οφ της Euroleague.

Για το αν θα ήθελε να βγει εκτός ο Έντι Ταβάρες ή ο Φακούντο Καμπάτσο με έναν… μαγικό τρόπο, o Ρικ Πιτίνο απάντησε: «Παίζουν και οι δύο εξαιρετικά. Δεν μπορώ να τους βγάλω εκτός παιχνιδιού. Προετοιμάζομαι για το ματς, δεν σκέφτομαι υποθετικά σενάρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν υπάρχει χρόνος για αλλαγές στην τακτική, ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Παίζουμε στα πλέι οφ και χάνουμε με 0-2. Θα έπρεπε να είμαστε στο 1-1. Δεν εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας. Όταν δεν το κάνεις αυτό, δεν είσαι εξαιρετική ομάδα. Όταν το κάνεις, είσαι στο 1-1 και γυρνάς σπίτι με ψυχολογία. Τις φορές που κερδίζαμε είχαμε 10-11 λάθη ανά παιχνίδι. Τώρα κάναμε 17. Όταν έχεις 17 λάθη στα πλέι οφ δεν θα κερδίσεις. Δεν ήταν λάθη που τα ανάγκασε η αντίπαλη ομάδα. Ήταν δικά μας λάθη. Οδήγησαν τη Ρεάλ σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Πρέπει να τα περιορίσουμε. Όταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ, αλλά και θέμα του ποιος εκτελεί καλύτερο το πλάνο του. Αυτό το λέω γιατί πολλοί λένε για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης. Όταν παίζεις με μια ομάδα με μεγαλύτερο ταλέντο, πιο ψηλούς παίκτες και καλύτερους σουτέρ, πρέπει να σκεφτείς καλύτερα και να εκτελείς απόλυτα με μεγαλύτερο μπασκετικό IQ».

Για μια αστεία ιστορία που του συνέβη το βράδυ της Κυριακής (21/4): «Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Ήμουν σε ένα εστιατόριο χθες. Ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και μου είπε ότι θέλει να μου δώσει μια συμβουλή. Του ειπα: “αν είναι καλή, δώστην μου”. Μου πρότεινε ο Καλάθης να ποστάρει τον Καμπάτσο. Του είπα: “είναι εξαιρετικό. Αλλά, πρέπει να πω στον άλλον προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ από τον Καλάθη και να βάλει τον Καμπάτσο, για να γίνει αυτό που μου προτείνεις”».

Λοτζέσκι: «Θέλουμε δυο νίκες στο ΟΑΚΑ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ματ Λοτζέσκι σχολίασε για το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει από το 0-2: «Νιώθουμε πως είναι πιθανό. Πρέπει να βλέπουμε ένα ματς τη φορά. Αύριο θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μας έφυγε το Game 1, το δεύτερο ήταν δύσκολο. Θέλουμε μια καλή νίκη και ελπίζουμε να στείλουμε ξανά τη σειρά στην Μαδρίτη».

Για το αν αλλάζουν ακόμη πράγματα, στην τελική ευθεία της σεζόν, ο Λοτζέσκι τόνισε: «Θα τα κάνουμε και τα δύο. Βάζουμε κάποια νέα συστήματα, ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές στο ροτέισιον. Αλλά, σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να αλλάξεις πολλά. Δεν είναι εύκολο να κερδίσει μια ομάδα εδώ. Θέλουμε να κάνουμε δυο νίκες και να τους βάλουμε πίεση για το Game 5».

Για τα στατιστικά στα τρίποντα, τέλος, εξήγησε: «Χάσαμε κυρίως λόγω της επίθεσής μας. Κρατήσαμε τη Ρεάλ στους 75 πόντους, κάτω από τους μέσους όρους. Έπαιξαν καλή άμυνα με τον Ταβάρες. Είναι σημαντικό να βάλουμε τα σουτ. Πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης