Ο Αργύρης Πεδουλάκης κρατά το θετικό αποτέλεσμα από τον αγώνα με τη Βαλένθια, αλλά στάθηκε και στην 3η περίοδο, όταν οι παίκτες του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. «Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι. Η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη αν μας είχε παρασύρει ο ενθουσιασμός μας. Κάναμε λάθη και δώσαμε 10 πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν κρατούσαμε το αμυντικό μας τρανζίσιον. Το διάστημα από το 20ό έως το 23ο λεπτό ήταν… τραγικό στην άμυνά μας. Άλλαξε το μομέντουμ. Εκεί γύρισε το παιχνίδι. Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα. Νικήσαμε, ενώ βασικά μας ατού δεν ήταν σε καλή ημέρα. Είναι σημαντικό αυτό. Πήραμε πράγματα από παίκτες του πάγκου μας,» σχολίασε ο Πεδουλάκης.

Ο Πεδουλάκης συνέχισε αναφερόμενος στο κακό 3ο δεκάλεπτο των «πρασίνων»: «Σε ενάμιση λεπτό δεχτήκαμε 7 πόντους. Δεν βάζαμε καλά τα κορμιά μας, δεν ήμασταν σκληροί. Αυτό το μπάσκετ ταιριάζει σε ισπανική ομάδα. Το πληρώσαμε, βρήκαν ρυθμό. Είχαν ευστοχία και στα τρίποντα. Ήταν λάθος ότι δεν πήγαμε στις επάφες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα τρίποντα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας τους, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Δεν νομίζω πως συμβαίνει αυτό. Έχουμε κάποιο θέμα στις περιστροφές μας με μεγάλα κορμιά. Το δουλεύουμε αυτό, είναι αλήθεια. Όμως, παραδείγματος χάρη με την Κίμκι δεχτήκαμε σουτ υπό πίεση. Έτσι είναι η Euroleague. Μια ημέρα ένας παίκτης μπορεί να έχει 6/8 και την άλλη 1/8. Είναι υψηλό το επίπεδο, μπαίνει και η κόπωση ή τα ταξίδια στη μέση».

O πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, Ντεσόν Τόμας δήλωσε: «Ήθελα να είμαι επιθετικός και να βοηθήσω σε κάθε τομέα. Η Βαλένθια έπαιξε καλά. Στο τέλος βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε καλή άμυνα. Το ήξερα πως θα είναι εδώ ο Πιτίνο. Μας έδωσε ενέργεια και αγάπη και εμείς του δώσαμε καλό θέαμα».

O Nικ Καλάθης τόνισε: «Κάθε παιχνίδι στη Euroleague είναι δύσκολο. Υπάρχουν καλοί παίκτες και εμείς πρέπει να παίζουμε επιθετικά και σκληρά. Πρέπει να προστατεύεις την έδρα σου. Είναι σημαντική νίκη. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που δεν μας το έκανε εύκολο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Ιαν Βουγιούκας εξήγησε: «Ξέραμε ότι η Βαλένθια είναι μία αξιόλογη ομάδα. Ίσως μπήκαμε λίγο χαλαροί στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό. Ήταν παγίδα. Αν κερδίσεις είναι το αυτονόητο, αλλά μία ήττα θα ήταν πραγματικά πολύ κακή».

Σχετικά με το επόμενο ματς με την Άλμπα Βερολίνου, ο σέντερ του Παναθηναϊκού τόνισε: «Έχουμε και άλλο ματς στα μέτρα μας, πρέπει να το πάρουμε οπωσδήποτε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης