Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Αργύρης Πεδουλάκης για τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, καθώς παραδέχτηκε ότι η ομάδα του πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε ότι οι «πράσινοι» πρέπει να αλλάξουν το αγωνιστικό DNA τους και να γίνουν πιο σκληροί στο παιχνίδι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Νομίζω πως ήταν μία τραγική εμφάνιση από εμάς και μπορώ κάποια πράγματα να τα καταλάβω. Στο τρίτο λεπτό χάσαμε τον ρυθμό μας με το ένα πλέι μέικερ αλλά για εμένα είναι πολύ περίεργο το ριμπάουντ. Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν βάζουμε το κορμί μας. Από τις 39 μπάλες στο καλάθι μας ο Ολυμπιακός πήρε τις 20. Αυτό δείχνει διάθεση, ενέργεια, πρέπει να αλλάξουμε μέταλλο. Έχουμε γίνει αρκετά soft, πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί σε μυαλό και σώμα, ειδικά στο σώμα, τα γκαρντ μας και οι ψηλοί μας για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλού επιπέδου παιχνίδια και να διαβάζουμε.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή κοντό σχήμα, από την αρχή που δεν διαβάζαμε, όπως ο Χαραλαμπόπουλος δεν πόσταρε εκεί. Παίζαμε με στην καλή χαρά, είχε πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια με τον κόσμο του, την πίεση του ΣΕΦ. Αν θες να κερδίσεις στο ΣΕΦ πρέπει να είσαι σκληρός πνευματικά και σωματικά και να διαβάζεις. Εμείς δεν το κάναμε, λογικό είναι ότι δεν διαβάζουμε, λογικό είναι ότι δεν έχουμε βρει τους ρόλους μας, λογικό δεν είναι ότι χάνουμε τόσα ριμπάουντ. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί.”

Για τις λίγες ασίστ και αν δείχνει το έλλειμμα περιφερειακών:
“Τον Νικ τον παίζουν άντερ στο πικ εν ρολ επομένως δεν μετακινείται η άμυνα για να μπορεί να πασάρει. Ρισκάρουν το σουτ. Με τον Φελντέιν η άμυνα είναι διαφορετική. Δεν συγχωρείται για εμάς όταν ο Νικ δεν είναι καλά, όταν δεν βάζει τα σουτ. Πρέπει να έχουμε άλλη λύση στη θέση αυτή. Εμείς δεν έχουμε καν λύση. Πριν έμπαινε ο Μάικ και δεν μπορούσες να μην αλλάξεις την άμυνα. Δεν βρίσκουν έτσι ρυθμό και οι άλλοι παίκτες. Αλλά εμείς χάσαμε και όλα τα ριμπάουντ, πως να κάνεις εύκολη επίθεση; Πρέπει να χτίσουμε ομάδα.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιλογή να μην πάρει κάποιον Ευρωπαίο και τώρα ο Παναθηναϊκός να παίζει με μείον παίκτες: “Χάσαμε έναν πολύτιμο παίκτη που είχαμε δουλέψει πάνω του. Είναι σαν να παίρνεις μία Φεράρι και να χάνεις τη μηχανή σου. Προπονούμαστε διαφορετικά. Το σετ παιχνίδι δεν το ξέρουμε καλά, θέλει πάρα πολύ χρόνο. Για αυτό και οι ομάδες αργούν να ρολάρουν. Είχαμε τον Μάικ, αν είχαμε ακόμα ένα παιδί θα άλλαζε τις καταστάσεις. Πρέπει να γίνουμε ομάδα, να έχουμε χαρακτήρα. Και πέρυσι το ίδιο έγινε εδώ. Απλά τότε ήταν ο Διαμαντίδης, η εμπειρία το άλλαξε. Αν δεν διαβάσεις το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο. Ο Χαραλαμπόπουλος πρέπει να πάρει 10 πόντους με τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός, τρέχει, ποιος θα προλάβει;”

Για την απουσία σκληράδας και τα σερί δύσκολα παιχνίδια: “Πρέπει να αλλάξουμε το DNA. Θυμάμαι το 2012 παίζαμε εδώ, ο Μπράμος ήταν άσπρος όταν παίξαμε εδώ. Πολλά παιδιά από εμάς δεν έχουν παίξει ντέρμπι. Ελάχιστα παιδιά έχουν την εμπειρία. Αντίθετα ο Ολυμπιακός χτίζοντας ομάδα με τα Ελληνόπουλα έχει μια εμπειρία. Ο Σπανούλης βλέπει το παιχνίδι σαν να είναι φιλικό. Να είστε σίγουροι πως όταν ο Παναθηναϊκός φτάσουν τα παιχνίδια που θα κρίνουν πράγματα θα είναι σκληρός αλλιώς δεν θα είμαι εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση, θα το διορθώσουμε. Οι ομάδες χτίζονται, δεν τις αγοράζεις. Και ο χαρακτήρας χτίζεται”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης