Ως «όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα» χαρακτήρισε έναν τίτλο Euroleague με τον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ των «πρασίνων» παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, μία ημέρα πριν τον τρίτο αγώνα των «πρασίνων» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα πλέι οφ. Ο Παπαπέτρου εξήγησε τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για τον πατέρα του, Αργύρη, που φόρεσε επί 10 χρόνια την πράσινη φανέλα, τη δική του ενασχόληση με το μπάσκετ, αλλά και τους λόγους που τον ώθησαν να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και να ντυθεί στα πράσινα.

Αναλυτικά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε στην ιστοσελίδα της Euroleague:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν επηρεάστηκε από τον πατέρα του, Αργύρη: «Ο πατέρας μου έπαιξε στον Παναθηναϊκό, αλλά προφανώς δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο ήρθα εδώ. Σκέφτηκα πρώτα απ΄ όλα τι είναι καλύτερο για μένα, αλλά είναι μία ωραία σύμπτωση για τους οπαδούς και τον κόσμο. Όσον αφορά εμένα, θέλω απλά να είμαι χαρούμενος και να συνεχίσω ό,τι έκανε εδώ ο πατέρας μου, την επιτυχία που είχε με την ομάδα και να προσπαθήσω να γίνω ακόμη πιο επιτυχημένος. Ο πατέρας μου έπαιξε για τον Παναθηναϊκό και μιλάει για τις στιγμές που έζησε εδώ. Είναι ευγνώμων για ό,τι αντιπροσωπεύει η ομάδα, για όσα έκαναν σε εκείνον οι κύριοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μεγάλωσε εδώ και έμεινε για 10 χρόνια. Είναι κάτι σπουδαίο για εκείνον».

Για το πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε: «Ο πατέρας μου ενθάρρυνε εμένα και τα αδέλφια μου να ασχοληθούμε με άθλημα που να περιέχει μία μπάλα. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, οτιδήποτε. Αγαπήσαμε το μπάσκετ περισσότερο απ΄ όλα και εγώ και ο αδελφός μου. Νιώσαμε καλύτερα στα παρκέ. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε να παίζουμε, δεν μας ανάγκασε ο πατέρας μας, ούτε ήθελε να κάνουμε κάτι που δεν μας άρεσε. Ήθελε να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό, να έχουμε υγεία και να είμαστε σε φόρμα. Αν θέλαμε να το ακολουθήσουμε επαγγελματικά, θα μας στήριζε, αλλά ακόμη και αν δεν γινόταν, θα ήταν πάντα ο πατέρας μας και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Ο πατέρας μου έπαιζε για τον Παναθηναϊκό και η μαμά μου και ο αδελφός μου πήγαιναν στο γήπεδο. Έτσι μεγαλώσαμε. Προφανώς, η ομάδα είναι οικεία για μένα, μού φέρνει πολλές αναμνήσεις, όταν ήμουν μικρός. Είναι υπέροχο, κυρίως από το συναισθηματικό κομμάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις πρώτες εμπειρίες του στον Ηλυσιακό, ο Παπαπέτρου θυμήθηκε: «Όταν είσαι νέος, θες να παίζεις για τις καλύτερες ομάδες, γι΄ αυτό και ο Ηλυσιακός είχε τότε τις καλύτερες νεανικές ομάδες, τα καλύτερα ταλέντα. Ενωθήκαμε, κερδίσαμε πρωταθλήματα και ήμασταν πετυχημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να παίξω εκεί, να έχω ευκαιρία να κερδίσω πρωταθλήματα σε όλα τα επίπεδα. Έχω παίξει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και με παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μεγαλώσαμε μαζί και παίξαμε μαζί στην εθνική ομάδα».

Για την απόφαση να «μετακομίσει» από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός με έχει κάνει να νιώσω ότι είμαι σε οικογένεια από την πρώτη ημέρα. Ο τρόπος που με προσέγγισε, με σεβάστηκε και μου έδειξε πόσο με θέλει, με έπεισε. Το έκαναν εύκολο για μένα να πω το “ναι”. Μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους παίκτες, πάντα με σεβασμό. Νομίζω ότι ξέρουν τι χρειάζεται για να είσαι επιτυχημένος και εγώ απλώς αγαπώ την ομάδα που ξέρει πώς να σε αντιμετωπίζει και να σε σέβεται. Αυτό με κάνει να μπαίνω και να τα δίνω όλα, την καρδιά και την ψυχή μου για την ομάδα.

Είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστείς και στις δύο ομάδες. Όσοι έφυγαν από τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό ή αντίστροφα το έκαναν γιατί θεώρησαν ότι είναι το καλύτερο για εκείνους. Όταν αφήσεις εκτός τα συναισθήματα, τι μπορεί να συμβεί, τι θα πει ο κόσμος, πώς θα αντιδράσει, πρέπει να σκεφτείς τι κάνει εσένα χαρούμενο και τι είναι το σωστό για σένα. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ, όπως και οι άλλοι πριν από μένα».

Για τον στόχο της Euroleague: «Ήθελα να είμαι στην ομάδα που θα διεκδικεί τη Euroleague. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι αυτού του είδους η ομάδα. Το να κατακτήσω τη Euroleague με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι όλα όσα ονειρεύομαι και εύχομαι. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος, με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οι φίλοι μας και η διοίκηση αξίζουν να είναι στο φάιναλ φορ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης