Χαρούμενος που θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Ρικ Πιτίνο δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Αμερικανός θα προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αγχωτική νίκη επί της Βαλένθια, που βρίσκεται στο βυθό της κατάταξης με έξι ήττες σε επτά αγώνες.

«Ήμασταν νευρικοί στην άμυνα και επιτρέψαμε στη Βαλένθια να επιστρέψει. Καμία ομάδα στη Euroleague δεν είναι κακή. Δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Ισως κάπου χαλαρώσαμε και δείξαμε ένα κακό πρόσωπο, τη στιγμή που νωρίτερα κοντρολάραμε το παιχνίδι και είχαμε μία υπεροχή. Δίνουμε δικαιώματα και επιστρέφουν οι αντίπαλοι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη».

– Τι σε προβληματίζει περισσότερο τα 14 λάθη που είχατε απέναντι στη Βαλένθια ή το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά οι διαφορές που οικοδομήσατε εξανεμίστηκαν γρήγορα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι θέμα νοοτροπίας και πως κοντρολάρεις το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και στην επίθεση και στην άμυνα, αλλά κυρίως στην άμυνα, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί όταν εξασφαλίζουμε διαφορές. Η Βαλένθια μπροστά στον κίνδυνο να χάσει έβαλε κάποια μακρινά σουτ, χωρίς πίεση. Επιθετικά πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα και στοχευμένα, να βρούμε βολές και εύκολα καλάθια. Ακόμα και όταν η μπάλα δεν μπαίνει δεν πρέπει να έχουμε διαστήματα που χάνουμε γρήγορα διαφορές 10 πόντων».

– Ο Νίκος Παππάς έμεινε πέντε λεπτά στο παρκέ, απέναντι στη Βαλένθια, στην επιστροφή του στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα μετά από 10 μήνες, με απολογισμό 6 πόντους με 2/2 τρίποντα και 1 ασίστ. Όταν μπει σε φουλ ρυθμούς ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμη μία πολύτιμη λύση στα γκαρντ;

«Σίγουρα θα προσφέρει λύσεις σε μία θέση που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε γεμάτοι, καθώς και ο Μπράουν δεν παίζει τόσο πολύ. Η επιστροφή του Νίκου θα μας δώσει πολλά. Χρειαζόμαστε την εμπειρία του και θέλουμε όλοι να είναι υγιής και όσο γίνεται πιο έτοιμος σωματικά. Ψυχολογικά είναι έτοιμος».

– Ο Ρικ Πιτίνο είχε θερμή συζήτηση μαζί σου, κατά την επίσκεψη του στα αποδυτήρια σας μετά τη νίκη. Θα μας πεις τι σου είπε;

«Όχι, αυτά που είπαμε είναι μυστικά για την Εθνική Ομάδα (σ.σ. γελάει). Είμαστε χαρούμενοι που θα είναι προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Είναι τιμή και για εμάς, για την ομάδα και την Ελλάδα ευρύτερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».

– Τι σημαίνει για εσένα η συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο, αυτή τη φορά στην Εθνική Ανδρών;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι με έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Πέρα από το προπονητικό ταλέντο και την ευφυΐα του, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Σίγουρα ο Πιτίνο έχει πάρα πολλά να δώσει στην Εθνική Ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης