Με στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Top 16 της Ευρωλίγκας θα αντιμετωπίσει απόψε στο Βερολίνο την Άλμπα ο Παναθηναϊκός (21:00, Novasports 2), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Οι «πράσινοι» έχουν μέχρι τώρα το απόλυτο στην έδρα τους (3Χ3), αλλά για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ της διοργάνωσης θα χρειαστούν και επιτυχίες μακριά από το ΟΑΚΑ., Ο σημερινός αντίπαλος είναι στα… μέτρα της ελληνικής ομάδας κι άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα για το πρώτο «διπλό» στην φάση των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί ενισχυμένος. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα μπορέσει να βοηθήσει, έστω και φορώντας ειδικό νάρθηκα στο χέρι του, ενώ και ο Έι Τζέι Σλότερ ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού του και είναι «ετοιμοπόλεμος».

Γιατί καλή η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ μέχρι στιγμής, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει τουλάχιστον μια νίκη μακριά από το «σπίτι» του στο Top 16, θα πρέπει σίγουρα να ξεχάσει κάθε περίπτωση πλεονεκτήματος έδρας, ενώ ίσως κινδυνεύσει να χάσει και το… απλό εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Εκτός μάχης βρίσκεται ο χειρουργημένος, Νίκος Παππάς, αλλά και ο νεοαποκτηθείς, Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το ξεκίνημα του Β΄ γύρου του Top 16.
Στην Ο2 Arena του Βερολίνου οι «πράσινοι» πανηγύρισαν το 5ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, το 2009. Η Άλμπα, πάντως, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, καθώς έχει μέχρι τώρα 2 νίκες και θέλει να τις κάνει 3 για να συνεχίσει να ελπίζει στο όνειρο της πρόκρισης στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης