Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 70-68 της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ με buzzer beater τρίποντο του Νίκου Παππά. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και υποχρέωσαν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην δεύτερη ήττα της. Ο Νίκος Πάππας, που ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους.

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους και 6 ασίστ, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος έβγαλέ πολύ ενέργεια. Επόμενο ματς για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό κόντρα στην Μπασκόνια στην Ισπανία, στις 2 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ανοικτό με τις δύο ομάδες να σκοράρουν αρκετά και τις άμυνες να μην μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του αγώνα. Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε από νωρίς με τον Μπραντ Γουαναμέικερ να σκοράρει στο πρώτο δεκάλεπτο δέκα πόντους με δύο τρίποντα και 100% ευστοχία στις προσπάθειές του. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πήρε ενέργεια από τους Καλάθη και Γκιστ, ενώ πολύτιμους πόντους προσέφερε και ο Κέι Σι Ρίβερς. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με την Φενέρ να προηγείται με 21-19.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο δεύτερο δεκάλεπτο να ανακόψει την επιθετικότητα της Φενέρ με τον Λεκαβίτσιους να «σβήνει» τον Γουαναμέικερ, όμως οι Μέλι, Ντατόμε και Τόμπσον τον αντικατέστησαν επάξια, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ολοκληρώσουν το πρώτο μισό του αγώνα με απολογισμό 44 πόντων. Επιθετικά οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από τον Παππά, ενώ σουτ τριών πόντων σημείωσαν οι Λοτζέσκι και Γκάμπριελ. Έτσι, το σκορ ημιχρόνου ήταν 36-44 υπέρ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στο τρίτο δεκάλεπτο έδεσαν την άμυνά τους και περιόρισαν αισθητά την επίθεση της Φενέρ. Με τον Παππά και τον Καλάθη να σκοράρουν στην επίθεση οι «πράσινοι» πλησίασαν στο καλάθι (50-48) και στον πόντο (52-51), όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 30’ το σκορ ήταν 55-53 με την Φενέρ να προηγείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολύ καλή άμυνα του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο και με καλάθι και φάουλ του Παππά ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 67-66, ένα λεπτό πριν την λήξη. Ο Ντατόμε με 2/2 βολές έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης αλλά ο Παππάς με ένα τρομερό τρίποντο πριν την λήξη έδωσε την νίκη στους «πράσινους».



Τα δεκάλεπτα:
19-21, 36-44, 53-55, 70-68.

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ):
Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς 5 , Παππάς 24 (2), Ντένμον 3 (1), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ 3 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 12 , Αντετοκούνμπο 6.

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς):
Τόμπσον 4, Μέλι 14 (2), Μαχμούτογλου, Ουάναμεϊκερ 14 (2), Σλούκας 6 , Νάναλι, Γκούντουριτς 2, Βέσελι 15, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 13 (3).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης