Για τον Παναθηναϊκό της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 μίλησαν την Πέμπτη οι επικεφαλής του διοικητικού σχήματος της «πράσινης» ΚΑΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο Βασίλης Παρθενόπουλος ως νέος γενικός διευθυντής της ομάδας.

Αφού έκαναν έναν απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε οι Τάκης Τριαντόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησαν για το μέλλον της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να μην έχει καμία εμπλοκή με την ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ επισήμαναν ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Παράλληλα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε πως οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για χρήση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων διάρκειας 49 ετών από σήμερα, ενώ επανέλαβε ότι η ομάδα παραμένει προς πώληση.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Τάκης Τριαντόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Διάβαζα κάτι παράξενα και φοβήθηκα μην λείπει κανείς σήμερα. Ίσως βιαστήκαμε λίγο αλλά διαβάζω πολλά στον Τύπο που δεν ισχύουν και θεώρησα καλό να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήραμε ένα νταμπλ, κάποιοι μας την είπαν που πήραμε το νταμπλ. Δεν είναι το σπουδαιότερο της ιστορίας αλλά είναι ένα νταμπλ.

Αν είχαν ζήσει μία εβδομάδα από όσα ζήσαμε θα καταλάβαιναν. 21 από τα 23 μέλη πέρασαν κορωνοϊό. Κάναμε τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα αποτελέσματα δεν ευχαρίστησαν ούτε εμάς ούτε τον κόσμο αλλά ήταν από την αρχή μια δύσκολη χρονιά και τελειώσαμε και τις τρεις διοργανώσεις. Κάποιοι στηρίζονται σε μία χρονιά δύσκολη ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τόσα πολλά. Οι παίκτες ήθελαν να χαρούν μετά από όσα περάσαμε, γιατί να μην χαρούμε ποιους ενόχλησε;

Ήταν μία χρονιά με τεράστια πίεση από όλες τις απόψεις, αλλά πάντα θα υπάρχουν οι γκρινιάρηδες. Οικονομικά αυτό που θέλαμε το καταφέραμε, δεν χρωστάμε οι παίκτες είναι πληρωμένοι. Υπήρξε στο τέλος μία βοήθεια από το στοίχημα την ώρα που σε άλλες χώρες οι ομάδες παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος. Εμείς δεν στηριχτήκαμε σε κανένα και δώσαμε λύσεις στα προβλήματα που υπήρξαν.

Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα γιατί δεν θέλαμε να φέρουμε δυσκολία οικονομική στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες να είναι ευχαριστημένοι. Κάποιοι έλεγαν ότι μην πάτε εκεί, γιατί μέχρι τον Δεκέμβρη δεν θα έχουν λεφτά, κάποιοι μας πίστεψαν και νομίζω ότι δικαιώθηκαν.

Είχαμε αστοχία με τη θέση “1”, παίξαμε το τελευταίο μας χαρτί με τον Λαπροβίτολα αλλά δεν τον άφησε να φύγει η Ρεάλ. Η ομάδα αδικήθηκε, αν είχαμε ένα πλέι μέικερ η εικόνα της ομάδας θα ήταν καλύτερη. Είχαμε κάποιοι καλά αποτελέσματα, κάποια κακά αλλά όλα είναι μες στο αγωνιστικό κομμάτι».

Αναφορικά με τον διοικητικό απολογισμό είπε: «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια σε Λαύριο και Προμηθέα, ήταν εκπληκτικό αυτό που κατάφερε το Λαύριο. Εμείς δουλεύαμε και σε άλλους τομείς. Ανακαινίσαμε πλήρως αποδυτήρια και γυμναστήριο για να δουλεύουν καλύτερα οι παίκτες.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες που βοήθησαν να ολοκληρωθούν τα έργα. Ήμασταν πρωτεργάτες να υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ, ορίστηκαν κανόνες για καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα. Θα οριστεί νέος γενικός διευθυντής στον ΕΣΑΚΕ. Ήμασταν από την αρχή πρωτεργάτες για να καταφέρουμε να κάνουμε την αλλαγή στην Euroleague. Αύριο συνεδριάζουμε στην Βαρκελώνη για πρώτη φορά από κοντά στο ΔΣ της EuroLeague.

Δεν θα είμαι πια στην καθημερινότητα της ομάδας, η καρδιά μου θα είναι δίπλα στην ομάδα και με φυσική παρουσία όταν χρειαστεί. Ο Βασίλης Παρθενόπουλος θα πλαισιώσει τον Διαμαντίδη και Αλβέρτη. Εμπλουτίζεται η διοικητική ομάδα της ΚΑΕ για το καλό του Παναθηναϊκού».

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού επισήμανε: «Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν θα έχει και φέτος καμία εμπλοκή με την ομάδα, όπως και φέτος. Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο που είχαμε και πέρσι, το έσοδα-έξοδα. Θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ίσως ένα βήμα παραπάνω εάν τα καταφέρουμε.

Η δύναμη του ΠΑΟ είναι οι οπαδοί του και φέτος με την έλλειψη των εισιτηρίων και του κόσμου ήταν δύσκολα. Και στην επόμενη χρονιά δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Έχουν παρθεί κάποιες προκαταβολές από την ΕΡΤ, άρα η χρονιά θα είναι και αυτή μία δύσκολη χρονιά και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο προγραμματισμό και ίσως ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχει πλάνο για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που είναι.

Η πώληση εξακολουθεί να ισχύει, ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση, υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του εξωτερικού. Ελπίζω τώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα να προχωρήσουμε το θέμα της πώλησης του Παναθηναϊκού, είναι στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων μου. Εμείς έπρεπε να κάνουμε πλάνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε έχει 2-3 άξονες. Φυσικά ζήτημα είναι το ΟΑΚΑ.

Η συμμετοχή μας στο ΔΣ της Ευρωλίγκας, ήδη συζητάμε την ανακατανομή των χρημάτων βάση τηλεοπτικών, την περικοπή κάποιων εξόδων αχ όχι από αυτή τη χρονιά την επόμενη. Θέλουμε οι ομάδες με την είσοδο τους στην Ευρωλίγκα να λύσουν τα προβλήματά τους.

Έχουμε εισηγηθεί την εφαρμογή ενός salary cup το οποίο δεν θα αφήνει κάποιες ομάδες να κάνουν υπερβολές στα αγωνιστικά τους μπάτζετ, έτσι ώστε να μειωθούν οι μεγάλες διαφορές στα ρόστερ για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι αλλαγές και όλα γίνονται για το καλύτερο.

Η λογική μας είναι ότι δουλέψαμε όλη τη σεζόν για το μέλλον, βήμα- βήμα θέλουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είναι ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός. Δεν είναι μακριά το σημείο και ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο ελκυστικός για το σημείο της πώλησης.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το μέλλον την ομάδας. Η ιστορία της ομάδας είναι μεγάλη και παρά τη δύσκολη χρονιά, πρωταγωνίστησε πάλι. Το αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη θα το κρίνει ο κόσμος, όχι εγώ και μας βοήθησαν πολύ. Ευχαριστώ πολύ και όλους τους συνεργάτες στον αγώνα που δώσαμε για να ολοκληρώσουμε όλες τις διοργανώσεις».

Αναφορικά για το ΟΑΚΑ και τον ρόλο του κ. Παρθενόπουλου, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: «Προφανώς οι τρεις μας πέρσι είχαμε χωρίσει τα πράγματα και τις αρμοδιότητες και οι άλλοι δύο είχαν το βάρος του αγωνιστικού τμήματος και όπου χρειαζόταν η συνεργασία υπήρχε.

Ο Παρθενόπουλος θα αναλάβει τα εμπορικά και διοικητικά θέματα. Δεν μπορούσα να είμαι 100% μέσα στην καθημερινότητα και σε αυτό θα βοηθήσει ο Παρθενόπουλος. Το ΟΑΚΑ νομίζω θα είναι αποκλειστικής χρήσης, πάντα είναι προτεραιότητα η Εθνική ομάδα».

Για πιθανές συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις ανανεώσεις των παικτών τόνισε: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς. όλοι θα θέλανε αλλά εμείς θα το θεωρούσαμε δύσκολο. Έχουμε προπονητή δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση πριν μιλήσουμε με τον Κάτας. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τον Ομπράντοβιτς.

Προτεραιότητά μας να μείνουν τα παιδιά και ο ελληνικός κορμός. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αυτή, θα δούμε τα δεδομένα μας και θα προχωρήσουμε. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι άλλο στο νου μας. Φυσικά και έχει γίνει επαφή, το θέλουμε καιρό, συζητάμε και ελπίζουμε να βρούμε την άκρη για να είναι ο κορμός μας και πάλι μαζί».

Για τις νέες μεταγραφές είπε: «Ό,τι ακούγεται και γράφεται πρέπει να είναι από τα επίσημα χείλη της ΚΑΕ. Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε επισήμως με ανακοίνωση. Προφανώς με κάποιους παίκτες μπορεί να μιλήσουμε ή να μιλάμε, ακόμα κανείς δεν έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την ΚΑΕ».

Αλβέρτης: «Προτεραιότητά μας ο ελληνικός κορμός»

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, τονίζοντας: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την ομάδα, ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της από την μέρα που ήρθα πριν από 31 χρόνια. Από έναν απλό άνθρωπο που μας πίστευε και μας έλεγε ένα μπράβο στον δρόμο, μέχρι κάποιους που μας βοήθησαν ουσιαστικά. Όλα κάνουν ένα κύκλο. Είμαστε στην αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Βοηθάμε την ομάδα να υπάρχει με τα δεδομένα της στο καλύτερο επίπεδο.

Όσοι είμαστε εδώ έχουμε κοινό παρονομαστή την μπάλα του μπάσκετ, ο καθένας από τη σκοπιά του. Κοινωνικά τα πράγματα δεν είναι ωραία. Έχει πέσει μιζέρια. Μην μιζεριάσουμε και το μπάσκετ, δεν κάνει. Δεν είναι καλό για το άθλημα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει χαρές, μην το μιζεριάσουμε. Το έχουμε ως χώρα. Αν είμαστε σε έναν κύκλο κάτω, θα πάει πάνω. Ας στηρίξουμε το μπασκετάκι, όπως συνηθίζουμε να λέμε και ας περιμένουμε καλύτερες μέρες».

Για το πλάνο ανανεώσεων: «Προτεραιότητά μας είναι να μείνουν τα παιδιά και ο ελληνικός κορμός. Μόλις ξέρουμε τα δεδομένα μας ακριβώς, εκεί θα κινηθούμε και θα συνεχίσουμε. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας».

Για το αν έχουν γίνει επαφές για ανανέωση: «Έχουν γίνει επαφές, φυσικά. Θέλουμε να μείνουν εδώ και καιρό. Συζητάμε, πιστεύω να βρούμε την άκρη και να είμαστε ο κορμός που θέλουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό σκεφτόμαστε μέρα – νύχτα».

Διαμαντίδης: «Θέλουμε ένα βήμα παραπάνω φέτος»

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Καλημέρα και από εμένα. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Τα είπα όλα ο κ. Τριαντόπουλος, συμφωνώ με όσα είπε ο Φραγκίσκος. Δύο πράγματα… Ξέρουμε την περσινή κατάσταση και τι θα αντιμετωπίσουμε φέτος. Είναι δύσκολο. Αλλά με τα εφόδια που έχουμε, το οικογενειακό κλίμα και όχι μόνο, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα γίνουν και λάθη. Αλλά, θέλουμε ένα βήμα παραπάνω φέτος. Ζήσαμε εξαιρετικές στιγμές με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι, όλοι μαζί, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όλοι μαζί πιστεύω θα κάνουμε αυτό το μικρό βήμα. Και αυτή η ομάδα θα έχει και μέλλον».

Για την πρώτη του σεζόν ως GM ανέφερε: «Ποτέ δεν θα βάλω διοικητικό τίτλο στον εαυτό μου. Είμαι στο μπασκετικό κομμάτι, με την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης. Δεν προσεγγίζω την κατάσταση με διοικητικό βλέμμα. Με τον Φραγκίσκο και τα άλλα παιδιά, που ήμασταν αφοσιωμένοι στο αγωνιστικό τμήμα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία, με έφθειρε ψυχολογικά. Όμως, είχα ανθρώπους που με βοήθησαν. Έτσι θα συνεχίσω και φέτος, παρόλο που είναι δύσκολο και σε φθείρει ψυχολογικά. Θα συνεχίσουμε μαζί, για να τα φέρουμε εις πέρας και να βοηθήσουμε την ομάδα».

Τέλος, ο Βασίλης Παρθενόπουλος δήλωσε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος μας έχει καλύψει όλους. Κάλυψε όλα τα σημεία, τα οποία ήθελα να ακούσω. Θέλω να πω κάτι πολύ γρήγορα, γιατί ο καθένας αισθάνεται μια αμηχανία, όταν κάθεται δίπλα στους Διαμαντίδη – Αλβέρτη και έναν πρόεδρο, που ανέλαβε μια χρονιά – στοίχημα. Εγώ δεν είχα φύγει ποτέ, εδώ ήμουν, έχουμε δουλέψει μαζί. Έχουμε κοινές ιδέες και οράματα, μια εξαιρετική ομάδα. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αναλάβει. Έχουμε μεγάλο επιτελείο να μας στηρίζει. Η ευθύνη μας είναι απέναντι σε αυτό που παραλάβαμε από την οικογένεια του κ. Γιαννακόπουλου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης