Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, καθώς η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε την απόκτηση του Κουβανού γκαρντ/φόργουορντ για 1+1 χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος άσος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2018 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, όταν μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε την Κυριακή (19/7) την αποδέσμευσή του και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έσπευσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος για τα επόμενα 1+1 χρόνια. Ο Κουβανός άσος συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/7) με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτη Τριαντόπουλο, στα γραφεία μας και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ομάδα.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας στις 13 Φεβρουαρίου 1991, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «1», «2» και «3».

Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ιταλία αγωνιζόμενος στην Bernareggio το 2009 και την επόμενη χρονιά (2010-2011) πήρε μεταγραφή στην Broni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια «μετακόμισε» στη Γερμανία και τη σεζόν 2011/2012 υπέγραψε στους New Yorkers Phantoms Braunschweig, τη θυγατρική των Phantoms Braunschweig. Στη Γερμανία έπαιξε και στη Spot Up Medien Baskets Braunschweig. Από το 2013 ως το 2015 φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Assigeco Casalpusterlengo.

Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στην Τσεχία για λογαριασμό της ČEZ Nymburk, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Την πρώτη του σεζόν (2015-16) αγωνίστηκε σε 31 αγώνες στην VTB League όπου είχε 11.2 πόντους, 5.5 ριμπάουντ. Παράλληλα, συμμετείχε σε 16 αγώνες του τσεχικού πρωταθλήματος, έχοντας 10.5 πόντους και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς, ενώ σε 11 αγώνες στο FIBA Europe Cup σημείωσε 11.5 πόντους με 5.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2016-17) σε 40 συμμετοχές στο τσεχικό Πρωτάθλημα είχε 13.6 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην Τσεχία, ο Σαντ-Ρος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Τσεχίας (NBL – League) και ένα κύπελλο.

Τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στο Summer League του Las Vegas με τους Denver Nuggets και αμέσως μετά πήρε μεταγραφή στην Darussafaka, όπου και πανηγύρισε την κατάκτηση του Eurocup. Ο Κουβανός άσος συμμετείχε σε 29 αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος έχοντας 7.3 πόντους με 4.7 ριμπάουντ, ενώ σε 21 αγώνες στο Eurocup είχε 8.6 πόντους με 4.2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα.

Στις 3 Αυγούστου 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με την AEK και κέρδισε μαζί της το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2019. Είχε κατά μέσο όρο 7.7 πόντους, 2.5 ασίστ και 4.4 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα της Basket League και κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού του Πρωταθλήματος.

Την σεζόν 2019/2020 έπαιξε σε 13 ματς στο πρωτάθλημα της Basket League έχοντας 9 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε και σε 10 ματς στο BCL και είχε 12.9 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή για την CSKA Moscow με την οποία αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια της Euroleague έχοντας 5.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά αγώνα».

«Σοβαρό και φιλόδοξο το πλάνο της ομάδας»

Σπουδαίο βήμα για την καριέρα του χαρακτήρισε ο ίδιος τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο τόνισε ότι έχει σοβαρό και φιλόδοξο πλάνο. Ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του «τριφυλλιού» ότι ο Παναθηναϊκός «είναι μια τεράστια ομάδα, ένα εξαιρετικό περιβάλλον για έναν αθλητή και ο καθένας θα ήθελε να είναι μέλος της».

Αναφορικά με τους λόγους, για τους οποίους επέλεξε τον Παναθηναϊκό, ο 29χρονος άσος υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου του εξήγησαν «αναλυτικά το πλάνο τους και κατάλαβα το πόσο σοβαρό και φιλόδοξο είναι όλο αυτό. Αντιλήφθηκα το πόσο με ήθελαν, μου άρεσε ως ιδέα και γι΄ αυτό είμαι εδώ». Ο μέχρι πρότινος παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επισήμανε ότι «θέλω πάντοτε να κερδίζω», ενώ υποσχέθηκε στους φιλάθλους του «τριφυλλιού» πως «θα δίνω πάντοτε τον καλύτερό μου εαυτό. Σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση θα δίνω το 100%».

Αναλυτικά ο Σαντ-Ρος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

– Για τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι»: «Αποτελεί μεγάλη τιμή που είμαι εδώ, που είμαι πια παίκτης του Παναθηναϊκού. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια τεράστια ομάδα, ένα εξαιρετικό περιβάλλον για έναν αθλητή και ο καθένας θα ήθελε να είναι μέλος της. Θεωρώ πως είναι ένα σπουδαίο βήμα για την καριέρα μου. Αυτό που θέλω τώρα είναι να ξεκινήσουμε και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να προσφέρω στον Παναθηναϊκό».

– Για τους λόγους, για τους οποίους επέλεξε τον Παναθηναϊκό, ύστερα από την αποδέσμευσή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Δεν συνέχισα στην ΤΣΣΚΑ, όχι γιατί δεν με ήθελαν, αντιθέτως, αλλά γιατί όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει δημιουργήσει κάποια νέα οικονομικά δεδομένα. Από τη στιγμή που δεν θα συνέχιζα στην ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός μου χτύπησε την πόρτα. Μίλησα με τον κόουτς, με τον τεχνικό διευθυντή, με τον κ. Αλβέρτη και τώρα με τον πρόεδρο κ. Τριαντόπουλο… Μου εξήγησαν αναλυτικά το πλάνο τους και κατάλαβα το πόσο σοβαρό και φιλόδοξο είναι όλο αυτό. Αντιλήφθηκα το πόσο με ήθελαν, μου άρεσε ως ιδέα και γι, αυτό είμαι εδώ».

– Για τη συνομιλία του με τον εκ των γενικών διευθυντών της ΚΑΕ, Φραγκίσκο Αλβέρτη: «Όπως προανέφερα, μίλησα με τον κ. Αλβέρτη και μου ανέλυσε την ιδέα αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ. Δεν τον είχα συναντήσει προσωπικά στο παρελθόν. Είναι ένας αθλητής-θρύλος για το μπάσκετ, το έχω ακούσει και το γνωρίζω. Εξάλλου, έχω δει αρκετές φωτογραφίες του στο ΟΑΚΑ από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Αθήνα, οπότε δεν γινόταν αλλιώς».

– Για τους στόχους του ως παίκτη του Παναθηναϊκού: «Είμαι ένας τύπος με νοοτροπία νικητή. Θέλω να δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα και αυτό κάνω. Θέλω πάντοτε να κερδίζω, όταν αυτό είναι δυνατό. Σαφώς και πάντοτε πρέπει να είσαι ρεαλιστής, αλλά στο μυαλό μου είναι μόνο και πάντοτε η νίκη. Δεν μου αρέσει να χάνω».

– Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Οι φίλαθλοι θα πρέπει να περιμένουν από εμένα ότι θα δίνω πάντοτε τον καλύτερό μου εαυτό. Σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση θα δίνω το 100%. Τους περιμένουμε δίπλα μας και αυτή τη σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης